Gnällspik

Eftersom jag sitter på mitt tråkjobb två veckor till innan det är dags att vara ledig igen anser jag det vara min fulla rätt att gnälla lite på sånt som stör mig när jag arbetar. Som jag brukar göra alltså.

Irritationsmoment nummer 1: Danskar. Det är tydligen ganska många från vårt daejliga grannland som har sommarhus i Sverige och som därför också har telefonabonnemang här. Sedan ringer de självklart som alla andra våra kunder och har fel på telefonen ibland. Skillnaden är bara att danskarna pratar danska. I 180 dessutom. Jag förstår ingenting så jag sitter bara och säger "ja" "okej" och "jag förstår" med lämpliga mellanrum så att det verkar som att jag fattar. Hittills har det fungerat bra. Jag kan ju inte hjälpa att danska är totalt obegripligt, jag lär ju knappast vara ensam om att tycka det heller?!

Irritationsmoment nummer 2: Min chef. Det är massor med sommarvikarier och annat löst folk här och min chef går på semester 4 veckor i slutet av sommaren utan att meddela schemaläggarna vilka datum alla slutar. För en månad sedan skrev jag under ett nytt avtal med start- och slutdatum för min tjänstledighet, men tro inte att han har vidarebefordrat det. Nehej då. Idag fick jag ett frågande mail från en schemaansvarig som undrade hur länge jag skulle vara kvar här i sommar egentligen. Innebär detta att jag i princip kunde ha struntat i att gå hit igår? Får man ha så dålig koll på läget när man är chef? Skärpning!

Okej, slutgnällt för idag.


Gingerbread girl

Tillbaka i vardagen efter en vecka med sol, en genomsnittstemperatur på 40 grader, kristallklart vatten, grovkornig sandstrand, sträckläsning av böcker, mycket god mat och lugn och ro. Kom hem natten mellan onsdag och torsdag och liknar en pepparkaka enligt min allra käraste. De sista fyra dagarna på semestern har jag gjort - ingenting. Har legat hemma och läst, slötittat på tv och sett tiden rinna iväg. Lördagen var förmodligen min mest aktiva dag då jag var ute och sprang en runda före frukost. Kände mig riktigt nyttig ända tills jag fick ett oväntat bak-ryck och slängde ihop en omgång muffins som smakade jul. Avslutade dessutom kvällen med bio så det där med nyttigheten var snart bortglömt om man säger så.

Biobesöket var för övrigt en upplevelse. Trots mina aversioner mot allt vad robotar kombinerat med pang pang heter så gav jag upp och såg "Transformers". Kanske var det för att jag tycker synd om Johan som har skadat handen. Mina förväntningar var allt annat än höga men bio är alltid bio så jag tänkte att jag skulle ge filmen en chans i alla fall. Och bortsett från alla dåliga pappahumor-skämt och "coola" effekter var den ganska okej. Ganska. Det värsta var killarna som satt till höger om mig. När vi bokade biljetter var hela salongen ledig utom kanske fyra platser. Då bokade vi givetvis två platser på en tom rad, vilket förmodligen de flesta skulle göra. Men tydligen tycker vissa att det är jättekul att sitta bredvid vilt främmande människor på bio och höra vad de tisslar och tasslar om, eller höra de kyssas oavbrutet, eller höra deras godisprassel. Är salongen full så är det självklart oundvikligt, men varför bokar man in sig på en rad där det sitter folk om det finns 30 andra, tomma, rader att sitta på? Jag hoppades in i det sista att vi hade en rad helt för oss själva, men ca 1 minut innan reklamen började (den är halva nöjet med biobesöket för min del) gled 3-4 st killar in och satte sig precis till höger om mig, det var alltså inte ens ett tomt säte emellan. Vilket inte hade gjort något om det inte var nördarnas årsmöte som hade valt just vår rad, i den biosalongen, den tiden. Här snackar vi killar som inte har sett solen de senaste åren, som dricker cola i 2-litersmuggar på bion och som har kläder som vanliga, vettiga människor sorterade ut ur garderoben för tio år sedan. Samtliga hade krulligt hår och glasögon och samtliga verkade vara mer än väl insatta i det fantastiska WoW. Geek alert! Under hela filmen satt de högt och tydligt och kommenterade alla "häftiga" effekter och "roliga" skämt. Jag trodde jag skulle smälla av! Johan tycker att jag är elak. Jag tycker att killar i 25-årsåldern borde ha andra intressen utöver dataspel, tevespel och filmer om robotkrig. Rätta mig om jag har fel.

Kalimera!

Jag åker till Grekland en vecka med mami. Om 1 timme ska vi åka till Arlanda och jag har inte packat färdigt. Bra planering?! Panik! Har absolut inte tid att sitta här så det får bli ett superkort inlägg.
Skriver igen om en vecka...

Fashion rules

I lördags när jag skulle ut och göra stan osäker valde jag in i det sista mellan att ta på mig min nya 50-taliga klänning och att vara mer bekväm i jeans, converse och rutig blus. Jag beslutade mig för att vara bekväm. Och fick höra att jag såg ut som en rockabilly-brud eller skinhead-tjej. Intressant! Tänk att gränsen mellan olika stilar kan vara så hårfin. Jag kanske borde testa hårdrocks-stilen nästa gång. Eller så tar jag det säkra före det osäkra och väljer prickig kjol och kinaskor. Pop är trots allt det jag är bäst på.

Jag bjuder på några fler bilder!

  Stilig lillebror nr 1 tar studenten


  Stilig lillebror nr 2 på niornas avslutningsbal


  Snyggaste midsommartårtan ever!


  I den här utstyrseln ser jag tydligen rockabilly ut (men jag har inte fullt så breda axlar i verkligheten)


  Och så här ser jag ut annars ungefär


  Igår var det galet varmt här i Stockholm och jag var med Maria ute på Djurgården och turistade lite


  Vi satt på Waldemarsudde och hade fruktstund. På andra sidan vattnet ligger den här
                                     pampiga byggnaden. Men vad är det? Mina stockholmskunskaper är dåliga tydligen...

Kolla kolla

Här är de äääntligen, bilderna!

  Hela klassen samlad på en härligt turistig bild i Erfurt. Vår gudie Detlef står längst till vänster...


   Jag och Vera funderade allvarligt på om vårt rum (813) hade varit städskrubb eller nåt tidigare.
                                      Hur mobbat ser inte det här ut?!

  Vår lärare Thomas, Catta och Maria tillsammans med våra favoritgubbar Goethe och Schiller i 
                             staden Weimar


   Jag har säkert hundra bilder bara på hus/kyrkor/slott. Det här ser ut som ett riktigt prinsess-                                      slott!


   Vår lärare Thomas, Sofia och Benjamin på kvarterspizzerian i Erfurt.


   Nils och Johan på samma pizzeria


  Ellie, jag, Malin och Vera var också där


  Johanna och Vera när vi var på dagsutflykt i Schärding, Österrike


  I Passau var vi ute och festade med några tyska studenter


  Det här var det konstigaste jag åt på hela resan - Fingernudeln. Under salladen hade de gömt
                                     sauerkraut, alltså surkål. Huu!


  Så här ser München ut ovanifrån


  Malin och Daniel ser måttligt roade ut...


  Sandra, Katha, Ivana och Benjamin på vinprovningen i Meersburg


  Johanna, Vera och Sofia i Schweiz


  Utsikt från båtturen på Vierwaldstättersee


  På universitetet i Konstanz kan man, om man är tjej, träffas vid den här skylten varje heltimme och 
                            ta sällskap med andra tjejer så att man slipper gå hem själv när det är mörkt. Hur bra som helst!


  Linnea i målarens trädgård? På blomsterön Mainau


  Det här med bongårdsdjur är väldigt spännande för stadsbarn som mig och Vera


  Jag tycker att Växjö universitet är liiite finare än Universität Konstanz faktiskt. Vilka otillåtna
                                     substanser intog arkitekten som ritade det här?

  Vem har sagt att man inte kan leka i klätterställningar bara för att man är över 20?
                             Vera roar sig när vi tar paus från bilåkandet.

Stadsbarn

Hört på jobbet för en minut sedan:

- Vet du vad en rotvälta är för något?
- En rotvälta? Det låter som en maskin
- En mobil?
- Nej en maskin
- Det ska tydligen vara ett djur
- Vadå? Typ ett vildsvin eller?

Jag är uppväxt i en förort till huvudstaden men jag vet ändå vad en rotvälta är och den här diskussionen hölls av två personer, en tjej och en kille, som är lika gamla som jag. Vart är världen på väg?

Det är fredagen den 13:e idag, för andra gången i år om jag inte minns fel. Men 13 är mitt turnummer så jag är inte särskilt oroad. Å andra sidan gör det inget om all världens olycka drabbar mig för när jag går hem idag har jag 2 veckors SEMESTER!

What's wrong with this picture?

Jag lägger upp för lite bilder i bloggen! Jag har fått det påpekat tidigare och jag vet ju själv att en bild säger mer än tusen ord så jag borde verkligen skärpa mig. Problemet är bara att när jag sitter vid datorn befinner jag mig på jobbet där jag inte har några bilder på datorn. När jag väl kommer hem har jag ingen lust att ens gå i närheten av en dator. Därav bristen på foton. Men snart är det helg och jag tänkte göra ett ryck och lägga upp en hel drös med bilder. Många från resan till Tyskland, några från tiden som gått sedan jag kom till Stockholm och någon från den lilla bildserie jag tog häromdagen när jag kände mig mer fåfäng än vanligt.
Den som väntar på nåt gott...

Solen i ögonen

Det är säkert varmt och skönt ute. Solen skiner utanför fönstret och jag kan se en liten ruta av den knallblå himlen också. Det är nu man borde ligga på en gräsmatta någonstans med en engångsgrill, lite folk och en bandspelare. Men icke. Jag får snällt sitta kvar inne i cementbunkern två timmar till innan jag kan åka hem. Och då är det säkert inte varmt längre så jag får nöja mig med en kopp te framför tv:n när jag tittar på finalen av Pussycat Dolls. Oh så spännande! Vem kommer att vinna?!

Dreams can come true

Vissa dagar börjar bättre än andra. Trots min obehagliga dröm och trots träningsvärken i benen känns den här dagen riktigt bra so far. Gick upp vid halv nio för att ha gott om tid på mig. Åt gröt och limpmacka samtidigt som jag läste vidare i Susanna Alakoskis "Svinalängorna". En riktigt bra bok, rekommenderas som sommarläsning! Jag drack kaffe också, vilket jag nästan aldrig gör på morgonen, men det är väldigt underskattat har jag kommit fram till. Och jag dricker inte ens särskilt lyxigt kaffe utan det gamla vanliga "två teskedar snabbkaffe-lagom mycket hett vatten-en skvätt röd mjölk". Annars snittar jag ungefär 3 koppar te om dagen så det kanske är bra med lite omväxling? Gick till bussen i tid så att jag slapp springa sista biten och bli sådär jobbigt svettigt klibbig på ryggen. Hörde Bloc Partys nya singel "Hunting for witches" på radion och blev ännu mer övertygad om att jag borde köpa även deras nya album. Sedan var det väl inte så kul när jag väl kom till jobbet men mitt schema idag är skapligt i alla fall och det är ganska lugnt. Förvänta er fler blogg-inlägg...

Aah! Jag läste just lite i City. Utdrag ur en artikel jag hittade:

"Allt fler fotgängare dödas och skadas när de blir påkörda av lastbilar och bussar. Förarna har svårt att upptäcka folk som befinner sig i 'döda vinklar'. ...20 dödsolyckor i länet hittills i år. Vid fem olyckor dödades fotgängare av buss eller bil. Under samma tid skadades 42 fotgängare när de blev påkörda av fordon."

Varför känns det som att det här har lite för mycket gemensamt med min dröm som jag skriver om nedan? Creepy.

And all I want with my life is to be your housewife

Imorse precis innan jag vaknade drömde jag att jag blev påkörd av en buss. I drömmen var vi utomlands, min familj och jag och vi hade promenerat omkring i en park. Vi skulle korsa en gata och jag såg att min mamma och mina småbröder stod på andra sidan tillsammans med min farmor som just hade kommit till det landet vi var i på semestern. Tyskland kanske det var? Hur som helst sprang jag rakt över gatan för jag tyckte inte att det var så mycket trafik, och dessutom var det en cyklist som cyklade bredvid mig och det är så lätt att följa andra. Men sen kom det en stor gul buss som precis missade cyklisten men som snuddade vid mig så att jag ramlade baklänges ner mot asfalten. Läskigt. Jag låg alldeles stilla och i drömmen tänkte jag om och om igen "jag hoppas att ingen bil kör över mig nu, jag hoppas att alla stannar eller kör runt mig för jag kan inte flytta på mig". Läkarna i drömmen pratade om skallfrakturer och inre blödningar men jag förstod inte att det var så allvarligt för jag var ju vaken? Kanske fick jag starka smärtstillande medel på sjukhuset där i drömmen. Sen vaknade jag 3 minuter innan klockan ringde och var glad över att jag levde.

Trots 9 ½ timmars sömn är jag trött idag. Igår fick jag en försmak av hur mitt liv skulle kunna se ut om 10-15 år. Efter jobbet handlade jag på vägen hem. Lagade mat, dukade, plockade i diskmaskinen. Johan kom hem och vi åt tillsammans. Sedan bestämde vi oss för att faktiskt vara lite hurtiga så vi tog en vända i Källbrinksspåret och sprang/gick. Innan det hade jag redan lagt in en omgång tvätt i tvättmaskinen. Väl hemma igen duschade vi, tog ur tvätten och jag hängde den medan Johan laddade en ny maskin. Jag läste i 10 minuter innan jag tvärsomnade. Det är bara hämtningen av två söta barn på dagis som saknas i den här bilden.
Just det ja! Vi tittade en stund på "Ghost World" också. Fast andra timmen av filmen eftersom vi hade missat den första. Jag vill ha den i min dvd-samling.

Man vill ju inte riskera att bli hälsosam

Den här veckan var det meningen att jag och Johan skulle börja vårt nya, hälsosammare liv. Ja det låter ju som värsta klyschan redan nu! Men vi hade faktiskt tänkt börja springa nu, eller i alla fall gå ut på promenad varje dag. Och äta nyttigare förstås. Igår var det måndag, jag slutade kvart över sex och blev hämtad av en pojkvän som var lika dödstrött som jag var. Laga mat? Orka. Vi köpte pizza på vägen hem och när bilen rullar in på uppfarten skriker jag "pax för att äta framför teven!". Så där satt vi och tittade på intellektuella program som Hell's Kitchen och Extreme Makeover Home Edition. Vad hände med disciplinen?! Med karaktären?! Med kvällspromenaden?!
Det är jobbigt att vara nyttig. Eller nej, det är det inte, men det är jobbigt att fundera ut och laga mat när man har kortslutning i hjärnan och energin håller på att slut. Och det tar emot att gå ut i elljusspåret när det är grått, fuktigt och kallt ute. Då är det aningens mer lockande att ta en kopp te till och krypa ännu längre ner i soffan.

I think I'm paranoid

Mitt jobb kan vara ganska intressant ibland. Det är särskilt intressant med alla paranoida människor som ringer till oss och anmäler att de har fel på telefon. Jag kanske är arbetsskadad, men om jag en dag skulle upptäcka att min telefon inte fungerade så skulle jag förmodligen tänka att det antingen var något fel på själva ledningen, eller att det var telefonapparaten det var fel på. Det verkar ju tämligen logiskt, tycker jag. Men det tycker uppenbarligen inte stora delar av Sveriges befolkning. Nej, de tänker i mycket mer spännande banor än så:

"Oj, min telefon fungerar inte, det måste bero på att någon av mina grannar har brutit upp ett kopplingsskåp och klippt av sladdarna".

"Oj, min telefon fungerar inte och fast handläggaren på Telia säger att det är en kortslutning på ledningen så tror jag att det är någon som har kopplat ur mitt abonnemang. Därför vägrar jag tro på vad handläggaren säger".

"Oj, jag hör andra samtal när jag ringer, på Telia säger de att det beror på ett fel på ledningen, men jag tror att det är några ryska spioner, eller ännu värre, min granne, som avlyssnar mig".

Livet måste onekligen bli mer intressant om man är så paranoid. Det kanske tillochmed är spännande att gå till Konsum och handla mellanmjölk när det finns hemliga agenter och konspirationsteorier vart man än vänder sig.

I'm not the only one

Aha! Det är inte bara jag som tycker att Muffen är ett konstigt namn på ett nybyggt bostadsområde. Kolla här.
Jag tror dock att det här kan variera lite beroende på under vilket årtionde man är född. Min mamma verkade inte alls förstå det komiska i det hela, och då har jag ändå ofta funderat på om det är av henne jag har ärvt mitt sinne för pervers humor.

Whoptidoo!

Det är fredag! Jag slutar om en dryg timme och sen är det helg! Jag ser ett oändligt hav av ledighet sträcka ut sig. Till måndag i alla fall. Jag har älskat fredagskänslan sedan jag var typ 9 år. På den tiden prenumererade jag på Kalle Anka och fredagseftermiddag var lika med ensam hemma, lite lyxigare mellis och en alldeles ny serietidning i brevlådan. Jag hade inte så höga krav då. När jag var 17-18 var det ett tvång att göra något kul varje helg, om man inte festade/träffade kompisar/gick på bio eller gjorde något som kunde definieras som roligt så var helgen misslyckad. Nu är jag nog mer vuxen och tråkig för jag längtar efter att få åka hem och göra en kopp te och lägga mig i soffan och läsa. Sedan kanske det går en finkulturell film på SVT ikväll om man har tur. Jag kanske blev lite väl vuxen helt plötsligt?!

Dagens bekännelse...

...jag är 22 år gammal och rädd för att vara ensam hemma i vårt hus när det är mörkt. Fråga mig inte varför, för jag är van vid att bo själv och sova själv och när jag sover i Växjö är jag aldrig någonsin rädd. Men jag tror att det har något att göra med att vårt hus ligger som det gör. Inte precis avskilt men ändå med ett berg på baksidan där det ju faktiskt skulle kunna klättra upp nån galning?! När det är mörkt ser jag dessutom konstiga skuggor och hör mystiska ljud hela tiden. Som en femåring som tror att det finns monster under sängen ungefär. Därför tycker jag inte att det är så jättekul att sova själv i huset nu när jag är den enda i min familj som jobbar och de andra semester- och sommarlovslediga familjemedlemmarna har bosatt sig i sommarstugan. När jag kommer hem från jobbet och det fortfarande är eftermiddag eller tidig kväll är det bara skönt att ha hela huset för sig själv. Då kan jag äta framför teven och annat kul som mamma inte skulle uppskatta om hon var hemma. (Ja jag låter som en 12-åring nu). Men så fort det blir mörkt blir det läskigt. Så jag väntar med att gå och lägga mig in i det sista och sedan har jag musik på som kamouflerar alla eventuella märkliga ljud. Och så borrar jag ner huvudet i kudden och försöker somna så fort det bara går. Helt normalt beteende när man har fyllt 20 och lite till, eller hur?


Nördarnas årsmöte

Tadaa! Här kommer den efterfrågade bilden på mig i läsglasögon! Visst ser jag sådär härligt töntig ut?


I have to go to work

Idag jobbar jag för sjätte dagen i sträck. Imorgon är jag ledig. Behöver jag säga hur mycket jag längtar till att klockan blir 20.00 så att jag får gå hem? Trots sovmorgonen imorse är jag helt slut i huvudet. Jag har drömt tusen märkliga saker inatt och vaknade upp i halvsvettiga lakan med skrynklor på huden. Härligt. Men det var värt att offra lite sovmorgon för att fira mammas födelsedag igår. Efter jobbet blev jag hämtad av min privata chaufför Johan och sen åkte vi ut till landet efter att ha fixat en present i sista stund. Ett presentkort på Zetas trädgård blev det så nu har vi förhoppningsvis hallonbuskar på baksidan av huset snart! Jag hade gärna stannat kvar där ute i lugnet, det är sol och 19 grader i vattnet och smultronen har precis blivit mogna så jag hade inte haft problem att sysselsätta mig precis. Men jag får stå ut i den bullriga staden en och en halv vecka till innan det är dags för semesteeeer. Frågan är bara vad jag ska hitta på då för än har jag inga planer. Tips någon?

Hur tänkte du då?

Jag vet att jag har pervers och barnslig humor. Det var därför jag skrattade så jag grät när jag och Maria såg en affär i Köpenhamn förra sommaren som sålde "punger och tasker". Väskor och plånböcker på danska alltså.
Jag vet däremot inte vem eller vilka det är som bestämmer namnen på alla nya kvarter som byggs upp i Stockholm. Men jag kan väl ändå inte vara den enda som tycker att Kvarteret Muffen är ett ytterst lustigt namnval?! Första gången jag åkte förbi skylten där det står "Här bygger vi Kv. Muffen" trodde jag att jag såg fel. Det kanske var Muttern eller nåt? Men nej, jag såg inte fel. Här är beviset. Om jag fick möjlighet att prata med den som lade fram förslaget till det här namnet, då skulle jag vilja fråga en enda sak:

Hur tänkte du?

RSS 2.0