Don't panic

Idag var det meningen att jag skulle få väldigt mycket gjort så att jag kunde ägna morgondagen åt att bara packa och slappa. Men det där med disciplin verkar ju inte vara min grej för tillfället så när jag satt och försökte plugga lite mitt på dagen och Vera frågade om jag inte ville ta en fika i solen så var jag inte sen att säga ja. Valet mellan att sitta inomhus och skriva uppsats, och att sitta i solskenet vid Växjösjön och äta glass är inte särskilt svårt. Så vi promenerade in till stan och satte oss på bryggan. Årets första GB-nyhet testad: Magnum Colombia. Om man gillar kaffe ska man äta den här glassen, annars bör man nog välja någon annan. Jag gillar kaffe! När jag kom hem igen kände jag mig i alla fall någotsånär duktig eftersom jag tvättade lite och när jag ändå höll på så diskade jag och lagade mat också. Sen fick det vara nog med duktigheterna så jag poppade popcorn (det är rätt bra att jag inte äger någon micro för de blir mycket godare i kastrull) och tittade på en film på 5:an som inte krävde någon tankeverksamhet överhuvudtaget. Titeln "Win a date with Tad Hamilton" säger väl allt. Men man kan ju inte alltid vara finkulturell och titta på fransk och tysk film. Och nu sitter jag här. Med en icke färdig uppsats som ska vara klar att skickas in imorgon och tusen andra saker som jag borde göra. Tur att jag har påsklov i alla fall.

Good friday

Jag har intagit min nya favoritposition, halvliggande i sängen med datorn i knät och tv:n på tittvänligt avstånd. Det är fredag kväll och för ovanlighetens skull befinner jag mig inte på Stallarna med en öl i handen. Vilket antagligen vore ganska oklokt med tanke på penicillinkuren jag går på. Började dagen med att försöka vara hurtig och springa med Malin och Vera klockan nio. Det resulterade i yrsel och illamående efter typ en kvart. Jag kanske borde rapportera detta till de som skrivit bipacksedeln till läkemedlet. Fast det kan ju lika gärna ha berott på att jag inte hade mössa på mig och det var kallt ute vilket resulterade i nedkylt hvuud. Det kan också ha berott på att jag var hur trött som helst eller på det faktum att jag inte hade ätit frukost än. Den längtade jag efter när jag betade av resten av rundan runt sjön gåendes. Jag är antagligen en av de få människor som kan längta efter havregrynsgröt. Fortsatte dagen med att åka in till stan med de andra girlsen. Gjorde av med hela 15 kr på en sak som jag inte kan skriva vad det är för det är en överraskning. Tog mig även en titt på "Reanvänt" men för att hitta något fint där behöver man både mer tid och mer tålamod än vad jag hade idag. Åt lunch med Maria på Tufvan och njöt av solen en stund. Sedan var det tänkt att jag skulle gå hem och vara produktiv. Men jag har inte gjort något vettigt på hela dagen, förutom att diska och läsa DN varav det senare kanske kan anses allmänbildande i alla fall. Och nu sitter jag här med mina två dumburkar och lär väl knappast göra nåt vettigt av de resterande 45 minuterna av den här fredagen heller. Imorgon är det lördag. Då blir det skärpning!

I watch TV on my own late at night

Just nu halvligger jag i sängen med datorn i knät , tittar på Sex and the City och kan inte låta bli att känna mig lite som Carrie för hon brukar också sitta i sängen och skriva ibland. Skillnaden är bara den att jag inte bor i New York, inte är blond och smal som en sticka och inte äger en massa designerkläder och Manolo Blahnik-skor. Och jag skriver inte krönikor om sex och kärlek utan en uppsats på tyska. Som definitivt inte kommer att publiceras i en tidning och ge mig en inkomst. Det är lite tråkigt för jag hade gärna varit kolumnist till yrket. Jag kan ju fortsätta drömma om det lika mycket som jag kan drömma om en lägenhet på Manhattan och en klänning från Stella McCartney. Med lite tur kanske jag får en insändare publicerad i DN någon gång.

En sak till. Carrie Bradshaw röker. Det gör inte jag.

Regina Spektor

Jag hyser en sorts hatkärlek till denna ryskfödda amerikanska sångerska. Jag tycker om hennes ibland späda, flickiga och ibland kraftfulla röst men jag förstår inte den stora hypen kring henne. Hon är en aning för överskattad för min smak. Jag gillar hennes nya singel "Samson" jättemycket men "Fidelity" kommer jag antagligen att bli tokig av resten av mitt liv. Under de sex veckor i somras då jag mer eller mindre bodde i Blackeberg så jag hörde jag den låten varenda morgon när jag gick till tunnelbanan. Då blir antagligen vilken låt som helst outhärdlig, men jag gillade den inte ens första gången jag hörde den. Och även om jag räknar Regina Spektor till en av de där sångerskorna med speciell röst som jag så lätt faller för så kommer hon inte riktigt upp i samma nivå som Jenny W, Nina P, Anna T, Frida H, Andrea K, Emma N, Charlotte G och de andra som bor i min skivhylla. Men det är bara min åsikt, jag vet att det finns många, många som avgudar Regina.

Idag har solen lyst över Växjö för jag vet inte vilken dag i rad och jag har kjol på mig. Och det är fortfarande mars! Helt galet, men bra. En sak som också är galen men inte så bra är att jag har tappat allt vad disciplin och motivation heter. Tvätten som har varit torr sedan i söndags hänger fortfarande på torkställningen, disken står i travar i köket (eh kokvrån) och dammråttorna frodas i hörnen. Jag är hungrig men orkar inte laga mat. Jag har en uppsats som ska vara klar senast söndag men har ingen ork eller lust att skriva något. Jag som är van vid att formuleringarna dyker upp en efter en i huvudet och lätt skrivs om tills de sitter där de ska. Jag som skriver dagboksinlägg, bloggtexter och repliker till lokaltidningen utan att blinka. Jag som för ett år sedan hade en lärare som uppmanade mig att för allt i världen inte sluta skriva, och en farmor som en vecka innan flytten till Småland (efter att ha läst min resdagbok) ringde mig bara för att säga en enda sak: "Lova mig att du blir författare eller journalist". Jag, har fått skrivkramp. Uppsatsen ska vara på 400 ord och handla om en students vardag. Jag har fastnat. På ett annat språk än mitt eget är jag låst. Jag känner mig handikappad när jag inte kan uttrycka det jag känner, tycker och tror. Scheisse!

Citronfjäril

Idag såg jag årets första citronfjäril! Jaa inte den allra första som har vaknat till alltså utan den första som jag har sett i år. Och den var tillochmed knallgul och inte alls sådär urblekt som vissa kan vara. Nu får det absolut inte bli kallare, har fjärilarna börjat krypa (?) fram så måste det ju vara vår på riktigt! Dagen började dock med ett besök på vårdcentralen, eller snarare telefonsamtalet dit. Jag hade ställt klockan på 9 för att vakna i någorlunda acceptabel tid men lyckades somna om och vakna igen trekvart senare. Då trodde jag att jag skulle hamna i värsta telefonkön för det är jag van vid, man får sitta och lyssna på "det är många som ringer just nu men vi tar snart emot ditt samtal" i tjugo minuter innan en ofta stressad och ganska snäsig sjuksköterska eller liknande svarar. Sedan får man hävda att man faktiskt behöver en tid hos en läkare tills de ger upp och klämmer in en i schemat. Om man ringer till Campushälsan (jaa den är bara till för oss som bor på campus, värsta servicen) så svarar de direkt. Och man får komma en timme senare. Och har man tur får man träffa en sjuksköterska som är ett under av vänlighet, det fick jag. Antingen har jag tur eller så fungerar vården bättre här än i storstan. Resten av dagen har jag försökt börja skriva min uppsats, det går inget vidare, ätit lunch och varit ute och sprungit. Eftermiddagen ska ägnas åt att utforska en lekpark som Malin har hittat. Tillbaka till barndomen!

Dagens I-landsdilemma

Jag har funderat ett tag på om jag borde skaffa en bilddagbok eller inte. Det är ju onekligen ganska roande att följa folks vardag i bilder, i alla fall om de har ett någotsånär intressant liv. En bild kan säga så mycket mer än några meningar i en internetbaserad dagbok. Jag fick en digitalkamera i julklapp (definitivt inte helt hälsosamt för en fåfäng person som jag) vilket i princip är en förutsättning om man ska kunna uppdatera en bilddagbok regelbundet. Men vad skulle jag ta kort på? Dagens outfit kan vara otroligt kul men inte något för mig eftersom min garderob till stor del består av billiga H&M-linnen och Cheap Monday-jeans. Inte så spännande. Foton som tas under våra utekvällar på Växjös studentpubar är onekligen roliga men vi går ju inte ut jämt. Bara nästan. Och jag har ingen lust att lägga upp bilder på en hylla i biblioteket, min tvättkorg eller utsikten från mitt fönster bara för att ha något att visa. Det är FÖR tråkigt. Så jag avvaktar och låter bli att falla för grupptrycket för stunden i alla fall.


Spring!

Det är inte ens april än men redan över 10 grader varmt och klarblå himmel. För första gången i år är det märkligt tomt i universitetsbiblioteket, tittar man ut genom fönstret förstår man varför - alla är utomhus. När dagarna blir längre och ljusare vaknar studenterna till liv och intar varenda gräsplätt på campus likt kalvar på grönbete. Fram med filtar, grillar och solglasögon. Glöm allt vad böcker, stenciler och föreläsningar heter. Fast jag har aldrig varit den där typen som är "too cool for school" så jag har perfekt närvaro i allting hittills den här terminen. Idag satt vi tillochmed i biblioteket en stund efter att sista lektionen var slut. Tills jag och Malin fick nog av det instängda dammiga och bestämde oss för att vara hurtiga idag också. Det är inte ens särskilt ansträngande att jogga i det här vädret, luften som man drar ner i lungorna är inte februarikall och fuktig, det blåser inte halv storm i minusgrader vid sjön och joggingskorna blir inte blöta och leriga. Snart kanske man kan springa i bara linne?
Resten av dagen ska jag dock tillbringa framför teven i all lathet. Laga mat först och sedan titta på en radda lärorika program som Outsiders (det ska handla om Insomnia, är det det jag håller på att utveckla?) Vänner och 100 höjdare. Kanske, kanske får jag en släng av duktighet och får för mig att börja knåpa på min allra första uppsats på tyska. Men bara kanske.

Stoppa mig i ett örngott och kalla mig kudde

Till alla som undrar över rubriken: Om man som jag lyssnar på Morgonpasset i P3 varje dag så kan man inte undgå barnradion/P3 bubbel 8 minuter över sju. På måndagar är det Dojdoj man kan njuta av detta klockslag, ett helt urflippat program där huvudpersonen, hotellägaren Dojdoj kläcker ur sig repliker som den om örngottet i min rubrik. Underbart! Andra förekommande figurer är Rosa Russin. Det säger väl allt. Klart värt att lyssna på för att få en bra start på måndagen.

Helgen har varit perfekt, solen har lyst över Växjö och jag och Johan har i princip bara slöat, njutit av värmen och ätit onyttiga saker. I lördags fyndade jag ett våffeljärn för 129 riksdaler på Willys så igår var vi ambitiösa som aldrig förr och gräddade våfflor till ett helt kompani. Jag var mätt resten av dagen. Men är det våffeldagen så är det! Jag har även varit förutseende och införskaffat allergimedicin eftersom jag misstänker att den stora pollenkonspirationen snart anfaller utan nåd. I övrigt har jag gett mig själv köpstopp på icke nödvändiga prylar (läs kläder, skor, annat ytligt) vilket dock inte hindrade mig från att köpa flygbiljetter för drygt 1800 igår kväll. Men det var för 2 personer och det räddar mitt påsklov. Om en vecka befinner vi oss i Umeå! Hurra! Synd bara att det fortfarande är mer eller mindre vinter där och jag blir tvungen att lämna både vårjacka och tunna tygskor hemma. Men hellre det än att sitta och mögla i Karlshamn i 14 dagar.
Väldigt osammanhängande inlägg det här! "Det finns ingen röd tråd" som en lärare skulle uttryckt sig. Men vad farao, det är måndag och det var tidsomställning igår vilket innebär att vi egentligen började skolan 7.15 imorse, enligt min hjärna i alla fall. Stoppa mig i ett örngott, kalla mig kudde och låt mig sova!


Idag är inte en lika bra dag

Mitt humör följer marsvädret som härskar utanför fönstret, är det sol är jag glad och sprallig som aldrig förr, snöregnar det eller blåser halv storm blir jag irriterad och om det är grått och kallt, som nu, så blir jag nedstämd, tyst och trött. Det känns inte riktigt rättvist att jag sitter här i Växjö med en massa plugg och ett stundande påsklov som verkar gå åt skogen samtidigt som den äldre lillebrodern seglar omkring och lever livet i Karibien och mami, papi och den yngre lillebrodern anlände till Fort Lauderdale, Florida igår kväll. Men livet är väl allmänt känt för att inte vara rättvist. Det är bara det att jag verkligen hade hoppats på att få tag tåget eller flyget x antal mil norrut och fira påsken i Umeå eller i alla fall i Stockholm. Men för att göra allt ännu jävligare så har min käraste föreläsning på självaste skärtorsdagen vilket gör hans så kallade påsklov sisådär fyra dagar långt. Där gick mina drömmar om en god påskmiddag, fjädrar i ett björkris och godisfyllda ägg upp i rök. Och så den konstanta tröttheten, var kommer den ifrån? Jag trodde att åtta timmar räckte för en vuxen person men jag kanske har fel. Som det känns nu skulle jag behöva gå i ide ett par veckor för att kunna vakna utvilad. Typ krypa ner under ett fluffigt täcke med duntofflorna på fötterna och någon vacker musik i öronen. Jag ska bli en björn i mitt nästa liv.

Today is a good day

Trots att jag var mer död än levande när jag vaknade imorse så fick dagen en bra början redan vid frukostbordet. Morgonpasset i P3 (som jag alltid lyssnar på trots att den kvinnliga radioprataren är kass) hade den goda smaken att först spela Le Sports "Tell no one about tonight", en låt som jag associerar till min älskade, och sedan fortsätta med Shout Out Louds nya låt "Tonight I have to leave it" som jag nu officiellt utser till min vår-låt. Detta finfina svenska band som jag upptäckte för inte mindre än fyra år sedan har återigen släppt en låt i lagom tid till att de första vårkänslorna börjar spira i folks vinterbleka kroppar. Jag får helt ärligt ett glatt pirr i magen av att lyssna på den här låten! Dagen fortsatte med vår första lektion i fonetik som antagligen kan bli hur tråkigt som helst, men vi får väl se. Även i denna kurs har vi Evald, den 80-årige lille farbrorn som ser ut som Dartanjang (för er som har läst böckerna om honom, Loranga och Masarin, har ni inte det har ni missat något!). Sedan lunch och så tillbaka till skolan för lite bokdiskussion. Nu när jag kom hem igen hade jag fått ytterligare en H&M-katalog, den femte i år eller så och i mitt ivriga bläddrande hittade jag en jacka! I precis den modellen jag vill ha! Fast i fejkskinn! Minus några hundralappar på mitt kort och jag kan snart se cool (?) ut och vara djurvän samtidigt. Sedan att sådan där plast eller vad det är den är gjord av säkert är väldigt miljö-ovänlig är ju en annan femma.


Paris

Okej, jag erkänner! Det finns dagar när jag inte vill nåt hellre än att bo i den kungliga hufvudstaden. Idag till exempel. För ikväll av alla kvällar spelar Paris på Debaser. Paris! Ett av mina absoluta favoritband. Hade ju varit ett sant nöje att dansa loss lite till deras glada synthpop. Men icke. I'm stuck in Växjö. Och här snöar det idag! Vart tog våren vägen? Vi firar denna ovälkomna vinterns återkomst med att pluggstrejka och istället gå på tysk filmvisning. Finkulturellt så det förslår. Auf wiedersehen!

Innesittarsöndag

Som lite omväxling till det vanliga regnandet och blåsandet så haglar det här i Växjö just nu. Ibland funderar jag över hur jag ska överleva i 2-3 år till i en stad där solen nästan aldrig skiner. Jag som tycker att livet känns tusen gånger lättare så fort det blir vår. Även om jag gillar vintern också, och sommaren och hösten så är min absoluta favorittid på året när det är vår-på-vippen-till-sommar. När det äntligen är varmare ute och man i ren trots tar av sig koftan fast det egentligen är lite för kallt att gå i bara t-shirt. När man rotar fram solglasögonen ur en låda nånstans och inte riktigt vet om det är för tidigt och bara töntigt att använda dem eller om sommaren har kommit på riktigt nu? När man släpper alla vardagsbestyr och tycker att det mesta kan göras senare för "det är ju så fint väder ute" och det måste man ta vara på. Så man struntar i att läsa kapitlet om adverb och lägger sig på en gräsmatta i solen istället. Samtidigt är det rätt skönt att det är dåligt väder just idag söndag för då kan jag krypa upp i hörnet på sängen och läsa den där tyska boken som faktiskt är riktigt bra och slippa ha dåligt samvete för att jag inte är ute och promenerar. Så fort det blir lite mörkare ute, fast det lär ju dröja några timmar till eftersom dagarna bara blir längre nu, ska jag tända alla stearin- och värmeljus jag har och dricka te. Då får det gärna regna ute också. Söndag är min innesittardag men alla andra dagar vill jag ha sol! Då kommer jag att stanna i Växjö i 2-3 år till.


Friday I'm in love

Började dagen med att i några sekunder undra varför väckarklockan ringde när jag fortfarande var så trött, sen insåg jag att jag måste upp ur sängen eftersom jag hade tenta. Tvingade i mig den obligatoriska havregrynsgröten och försökte få ordning på håret och resten av mig själv för att åtminstone inte se så trött ut som jag var. Mötte Vera utanför porten och gick till M-huset där det visade sig att salen vi skulle skriva tenta i låg i källaren och var utan fönster = bunkervarning. Och så fanns det inte plats åt allihopa heller. Bra organiserat. Tentan var inte alls så kort och lätt som jag hade hoppats på men jag tror att jag svarade lite på varje fråga i alla fall så det är bara att hoppas på att det räcker till ett G. Jag vet att omtenta inte är en dödssynd men jag blir besviken på mig själv om jag måste sitta och plugga in allt det här en gång till. Jag orkar inte. Jag vill inte. Jag vill ta itu med övningsuppsatserna och ta reda på om jag har lika lätt för att skriva på tyska som på svenska. Efter tentan har jag suttit hemma trots det fina vädret. Det är fredag men det innebär inte att vi är lediga från skolarbete, nehej då, här måste man minsann vara villig att offra även helgen åt diverse grammatikstenciler och tyska skönlitterära böcker. En ljuspunkt i tillvaron (nu låter det som att jag är helt nere men det är jag inte, för det är faktiskt vår och allt) är att min chef ringde och berättade att jag får bonus nu i mars, typ 5000 spänn rätt in på kontot! Hurra säger jag! Då kanske vi kan åka till Umeå eller Stockholm och fira påsk. Eller så kan jag ju bara shoppa upp allt. Jag skickade ett mail till mamma också med bilder på min nya frisyr. Hon tycker att jag sminkar mig snyggare själv och att frisyren var häftig. Det kan innebära att hon inte gillar att mitt hår är så svart. Ikväll ska vi fira att tentan är över med ett besök på Stallarna, enligt utsago ska det vara S:t Patricks Day-tema där vilket vi hoppas innebär irländsk musik och irländsk öl men vi får väl se. Först är det förfest hos Malin som fyllde 20 år igår. Jag känner mig vuxen, rent av gammal bara för att jag är 2 år äldre. Hej åldersnoja! Idag ska jag laga mat, ett recept från DN bland annat innehållandes pinjenötter. Pinjenötter är svindyrt, nästan 30 spänn för en påse med 75 gram i. Och så är de inte ens goda om man inte rostar dem i stekpannan. Men de kommer från en dansk producent som heter "Den lille nöttefabriken". HAHAHA, dagens skratt! Jag tycker att danska är underhållande. Men jag förstår ingenting av det. Kanske är det just därför?

So 70's

Jag har aldrig i hela mitt liv varit så här snygg i håret! Frisören har gett mig en ordentlig 70-talsinspirerad lugg och klippt ur resten av håret så att det är lite spetsigt och spretigt och längre i nacken. Och så den mörkbruna snudd på svarta färgen på det. Lovely! Igår levde jag och Vera tillsammans med fem andra tjejer livet som hårmodeller från klockan två på eftermiddagen till tio på kvällen. Efter att frisyrerna var fixade av vår proffsiga danska frisörska Janni fick vi bli sminkade av två tjejer från Face Sthlm. Frisören bestämde vilken look vi skulle ha och till mitt hår var det givet med "smokey eyes" och "pale red lips". Det gick åt mycket tid, make up-remover och bomullstussar för att få bort det sen kan jag lova...Men snyggt var det! Dessutom fick vi en hel kasse med kläder och accessoarer att välja bland och blev servade med dricka, godis, frukt och chips. Sedan bar det av till Hotell Cardinal där själva visningen skulle hållas - 50 frisörer skulle lära sig allt om MOP's stylingprodukter och hur man inte ska gå till väga när man klipper en bob. Vi fick instruktioner inför vår lilla uppvisning och tillbringade sedan närmare 4 timmar inne i ett litet rum bredvid scenen där vi var tvungna att sitta knäpptysta (jättelätt för sju fruktansvärt nervösa och spralliga tjejer) bland konstväxter och mattprover. Som tur var blev vi utfodrade med lyxiga mackor, mineralvatten, kaffe och choklad så vi var rätt nöjda ändå. Sedan fick var och en några minuter uppe på scenen där frisören visade upp oss och beskrev våra frisyrer. Efter visningen fick vi stå på rad medan alla frisörer drog och slet och pillade i våra frisyrer och fotade som besatta. Sedan fick vi en massa flashiga (och säkert svindyra) hårprodukter som tack för att vi ställt upp och vi kunde äntligen släppa våra vid det här laget ganska ansträngda leenden och andas ut. Sedan var det raka vägen hem, föreviga håret och maken med digitalkameran, dricka en kopp te, tvätta bort allt smink och sen sooova. Imorgon har jag tenta. Jag ska kunna allt möjligt viktigt om ekonomi och politik i de tyskspråkiga länderna. Jag har knappt pluggat. "Men även om vi kuggar tentan så vi i alla fall snygga i håret"


Nattsvart

Första etappen av hårmodellandet avklarad och mitt hår är snudd på svart som natten. Det har inte varit så här mörkt sedan jag var 17 år och lekte rebell. Men jag gillar det! Jag vill alltid ha mörkt hår, särskilt som jag idag fick veta att min naturliga hårfärg är en blond nyans. Men det kanske bara var en finare benämning på råttfärgat? Hur som helst, imorgon är det klippning som gäller och jag längtar redan. Här går man som fattig student och önskar inget hellre än att få bli lite fin i håret så här lagom till den första vårsolen och så snubblar man över ett erbjudande om att få håret klippt och färgat för inga pengar alls. Hur bra är inte det? Undrar om det finns optiker som också behöver modeller?


Pimp my hair

Dagens bästa händelse: Om exakt 30 min ska jag infinna mig utanför Veras port för en gemensam promenad in till stan där vi ska genomgå en extreme makeover. Eller ja, vi ska vara hårmodeller och bli klippta och färgade vad vi vet, förhoppningsvis blir det inte alltför extremt utan mest snyggt. Hoppas verkligen att inget strular till sig nu för jag är så trött på mitt hår att jag med all säkerhet skulle kunna raka av mig alltihop i ett svagt ögonblick. Förutsatt att jag hade ägt en rakapparat eller vad man nu rakar huvudet med. Kanske inte skulle vara så kul att bli förknippad med Britney Spears drastiska byte av frisyr dock. Egentligen är det här något som jag inte alls har tid med egentligen, men allvarligt talat kan man inte plugga varje vaken sekund. Och det är ingen dödssynd att få skriva omtenta heller. Tror jag.

Blue monday

Jaa himlen är blå idag i alla fall! Och solen skiner. Andra bra saker med denna annars så hatade veckodag är att:
- Vi har fått tillbaka våra tentor i tysk litteratur- och kulturhistoria. Jag som har drömt mardrömmar och varit nojjig över resultatet ända sedan sekunden jag lämnade in tentan fick till min stora förvåning VG. Fyra poäng över VG-gränsen, 81 poäng av 97 möjliga. Hurra för mig! Nu har jag tagit terminens 2 första poäng och dessutom uppfyllt denna veckas skryt-kvot.
- Årets första krokusar har börjat dyka upp över hela campus, några bildar tillochmed ordet VÅR i en rabatt.
- Vi kommer förhoppningsvis att kunna ha vår uppsats-tentamen innan vi drar till Tyskland på en två veckor lång kulturell (?) resa i minibuss. Eller ja, vi räknar iskallt med att lärarna gör om schemat för vi har redan bokat tågbiljetter till Stockholm 7:e juni.
Mindre roligt idag är att jag måste sitta inomhus och skriva färdigt mitt referat om det svenska skolsystemet, istället för att ligga ute på en gräsplätt och försöka få något som liknar solbränna i mitt vinterbleka ansikte. Att den ena av mina två småbröder (inte för att de är särskilt små nuförtiden men ändå) har lämnat Sveriges instabila vårväder för långsegling på sydligare breddgrader gör ju inte saken bättre. Växjö går liksom inte riktigt att jämföra med det här:

http://www.segling-ml.se/logg.htm

Sunday bloody sunday

Det är när ölen inte smakar gott längre, när man börjar prata för mycket strunt och när man tycker att musiken på Sivans plötsligt är helt okej att dansa till som det är läge att sluta dricka alkohol för kvällen. Synd bara att jag inte har lärt mig det än. Fast det är väl bra att jag upprätthåller bilden av mig själv som poppig och lagom odräglig så att jag inte försvinner i mängden av rutiga skjortor och glittriga partytoppar. Kanske ett av de fulaste orden jag vet: partytopp. Jäjä, nu ska jag tillbringa resten av söndagkvällen med Ödön von Horváth. Nej, jag ska inte på blinddate med någon mystisk utbytesstudent, jag ska försöka ta mig igenom det sista av boken som vi ska diskutera imorgon bitti, en synnerligen långtråkig och invecklad historia med titeln "Jugend ohne Gott". Ungdom utan gud.
Är det jag det?


Andrahand

Lyckan är fullkomlig! Det har öppnat en second hand-butik mitt i Växjös lilla stadskärna. Och inte nån sunkig Myrorna/Emmaus/Röda Korset som kan få för sig att försöka sälja vilka gamla trasor som helst, utan en riktigt fin affär med utvald vintage. Klänningar, nästan oanvända skor och örhängen. Jag ska se till att bli stammis så jag slipper se ut som resten av studentbefolkningen. Annars gjorde jag ett riktigt fynd idag, på Stadium av alla affärer hittade jag en adidas-zipjacka som ser sådär härligt retro ut. För bara 299 pix! Den blir perfekt att slappa runt i alla vanliga skoldagar när man är för trött för att ens försöka fundera ut vad man ska ta på sig.

Torsdag

Det regnar, som vanligt, i Växjö idag. Jag började dagen med att tvätta handdukar och förklara för en kille i tvättstugan att om det står "grupp 2" på bokningstavlan när han låser upp så är det tvättmaskinerna som det står 2 på som han ska använda. Sedan gick jag och handlade, gjorde färdigt en grammatikstencil, åt lunch och promenerade iväg till bibblan för att träffa Vera. Pluggade i max 1 timme innan vi gav upp och gick till AMÅR, någon sorts mässa där en massa arbetsgivare kan hugga tag i oss stackars studenter och pracka på oss erbjudanden om framtida jobb, tvinga oss att tävla och vinna typ ett USB-minne eller bara trycka flashiga broschyrer i händerna på oss. Fast vi var ju självklart mest intresserade av alla gratisprylar man kunde få tag på; pennor, godis, frisbees, tandborstar, nyckelband, vattenflaskor - you name it! Puh! Resten av dagen ska jag försöka skärpa mig och få så mycket plugg gjort som möjligt för imorgon kommer Hanna och jag får kliva in i rollen som värdinna och guide i Växjö för en helg :D

Heartattack

Jag har aldrig i mitt liv varit särskilt religiös och lär nog aldrig bli det heller, men i svaga ögonblick kan även jag be till högre makter. Idag tycks det ha funkat. Jag behöver inte stressa ihjäl mig helt utan bara litegrann eftersom vår första lektion imorgon, Sverigekunskap, är inställd och jag därmed bara behöver hålla ett referat och inte två. Sedan återstår bara lite grammatik, att läsa ut en tysk skönlitterär bok, plugga till tentan som vi inte ens vet vad den handlar om och säkert hundra saker till. Men jag ska inte säga att jag inte trivs, för det gör jag. Det blir lite mycket ibland bara...


Jag faller så lätt för grupptryck...

...och nu sitter jag här med en blogg! Nu ska jag precis som alla andra uppdaterade människor dela med mig av mina vardagsbetraktelser, spännande upplevelser och innersta hemligheter. Eller så skriver jag helt enkelt när andan faller på och hoppas att någon vänlig själ har behållning av att läsa. Det är väl först nu jag kommer att få reda på hur intressant mitt liv egentligen är, hoppas att det händer tillräckligt mycket spännande för att hålla min nyfödda blogg vid liv! Annars skriver jag ändå, för att tömma huvudet på snygga formuleringar och för att fingrarna ska sluta klia. För att skriva, det gillar jag, så länge det är på mina egna villkor. En annan sak jag gillar är att våren har kommit till Växjö. Woho! Snön är i princip borta och termometern visar plusgrader. Kanske, kanske kan jag få använda mina nyinköpta skor snart?

RSS 2.0