Ett tidsfördriv att dö för

Jag packar till tonerna av Kent. Det var längesedan Jocke Berg var min och mina vänners gud och jag kunde citera deras låttexter ur minnet. När tonårsångesten smög sig ur kroppen började jag lyssna på annan musik i första hand, fast jag var så övertygad om när jag var sjutton att jag alltid alltid skulle älska Kent lika mycket som då. Nu är det nästan så att jag längtar tillbaka lite. Till att vara sjutton år och bara ha hälften så mycket ansvar som nu. Till att sminka ögonen svarta som kol och kamma snedluggen så att den ligger perfekt. Till att skriva saker på händerna med spritpenna och till att byta vänstersko med sin vän så att man har en svart och en jeansfärgad converse. Jag skulle gärna vara sjutton år igen, i en vecka eller så. Åka till Arvikafestivalen med en tiara i håret och randiga strumpbyxor. Dricka starköl och se The Cure på stora scenen. Vara ute sent på sommarkvällarna och göra Stockholm osäkert. Bara en vecka. Sedan kanske det skulle vara lite roligare att vara 22 igen.

Dagens bästa: Att jag fick VG på uppsatstentan. Det trodde jag faktiskt inte!
Dagens sämsta: Att ett brev som min mamma har skickat till mig verkar ha försvunnit. Man ska inte skicka pengar per post men hon ville vara snäll och skicka euro till mig och någon har varit dum och snott dem. Antagligen.


Take me to the backseat

Ja, alltså jag vill sitta i baksätet på den där minibussen nu nu nu! Kan man bli mer otålig? Johanna har köpt en målarbok och jag funderar på roliga bil-lekar. Imorgon ska matsäcken inhandlas. Sen bär det av!
Idag har vi haft hela två tentor på samma gång. Det är lite psykande när det dimper ner två tjocka häften på bänken framför en klockan åtta på morgonen men det gick nog skapligt till slut. Eftersom jag har pluggat ganska duktigt de senaste veckorna vet jag inte alls vad jag ska sysselsätta mig med nu när jag har ledig tid över för en gångs skull. Jag skulle kunna packa men hälften av kläderna hänger på tork fortfarande. Jag skulle kunna städa...men riktigt så uttråkad är jag inte. Jag skulle kunna sticka ut och springa av mig men det är jag för lat för. Och så kan jag ju skylla lite på att jag hade värsta lungsots-hostan tillochmed i söndags eller nåt. Är inte så pepp på att få tillbaka den och sen smitta ner halva klassen. Efter tentan idag tvättade jag i alla fall. Sedan tittade jag på en riktigt bra fransk film på tv. Kommer inte ihåg namnet på den dock, Monsieur...nånting. Har suttit för mycket vid datorn. Har diskat och lagat mat och tillbringat kvällen hemma hos Vera och Mats. Project Runway, Pussycat Dolls och äppelpaj med glass. Härligt! Och PCD är min nya hatkärlek. Jag hatar verkligen allt som har med programmet att göra men jag kommer att följa det slaviskt bara för att det är underhållande på ett så sjukt sätt.
Okej, dags att sova så att jag förhoppningsvis är lite mer produktiv imorgon. Sovmorgooon!

A thousand hours

Jag vill åka till Tyskland NU. Jag orkar inte vänta längre! Jag har redan börjat fundera på vilka kläder jag ska ta med mig, hur många skor jag kan tänkas behöva och vad jag egentligen ska ha för matsäck. Och då har jag ändå en grammatik- och ordbildningstenta imorgon bitti som det kanske vore vettigare att oroa sig över än vädret i Passau. Men jag är trött på att plugga nu, jag kan inte poängtera det för många gånger. Det lär ju inte fastna mer i mitt stackars trötta huvud nu i alla fall. Gick upp halv sju imorse och gick hem från biblioteket strax innan fem. Frågan är hur mycket av den tiden som jag verkligen pluggade aktivt men det är en helt annan sak.
Jag kanske borde försöka sova snart? Och hoppas på att resten av huset också gör det istället för att fyllesjunga/skrika/snubbla utanför porten mitt i natten. Men det är ju å andra sidan mer regel än undantag just nätterna innan jag skriver tenta så det är väl lika bra att börja förbereda sig mentalt för en natt med dålig sömn redan nu. Över och ut!

This love is not wrong

Det här är det arga inlägget jag utlovade igår!

Min älskade tyckte att jag skulle kolla på en riktigt sjuk hemsida och skickade en länk. Det här vad var som dök upp. Jag vet inte ens var jag ska börja. Jag är chockad, upprörd och äcklad på samma gång. Chockad över att någon ens kan komma på tanken att skapa en sådan här hemsida. Upprörd över att de får hållas. Äcklad över att det finns människor med sådana här värderingar i Sverige år 2007. Fast egentligen är jag väl inte förvånad.
Det är bara sorgligt att man inte vill och kan acceptera en självklarhet. Människor har olika sexualiteter. Hetero-, homo-, bi-, trans-.
För hundra år sedan, eller t.o.m senare än så klassades homosexualitet som något skamligt, som en sjukdom som kunde botas. Jag vill inte ens veta hur man gick till väga när man försökte omvända människor så att de skulle bli heterosexuella istället. Idag har vi som tur är inte den synen på människor som inte lever upp till vår underbara heteronorm, vår "mamma-pappa-2 barn-radhus-volvo-hund"-norm.

Det är osmakligt hur mycket vi strävar efter att följa normer. Eller så kallade normer kanske man borde säga eftersom normer är något konstigt påhitt som folk tror är det normala, det som man ska leva efter. Men vem är det som har sagt att heterosexualitet är normen?! Inte vet jag.
Men jag vet att det är jävligt sjukt att det pågår en namninsamling för att vi ska kunna få ett förbud mot könsneutrala äktenskap. Bara för att ordet äktenskap från början innebär "en förening mellan kvinna och man". Men nu lever vi faktiskt på 2000-talet och inte på medeltiden. Varför ska inte alla människor som vill, ha möjlighet att ingå äktenskap? Oavsett sexuell läggning. Jag har inte ens ett bra svar på den frågan så min åsikt är ganska tydlig.

Att barn skulle fara illa av att växa upp med två mammor eller pappor kan jag inte heller förstå. Är det inte bättre med två kärleksfulla föräldrar än inga alls? Vi accepterar ju att barn växer upp med bara en förälder och det borde väl isåfall vara värre?! Om vi någonsin ska kunna bli av med allt vad fördomar mot HBT-personer heter så tror i alla fall jag att det kan vara en ganska bra idé att låta barn förstå att det inte finns något likhetstecken mellan heterosexuell och normal, utan att kärlek mellan två kvinnor eller två män är lika naturligt som något annat.

Men okej, om vill fortsätta att låta fördomar gro så kan vi ju skriva under den här listan allihop.
Då blir världen säkert mycket bättre, tryggare och mer kärleksfull.(Okej, det här blev en hel uppsats typ. Men ni behöver ju inte läsa om ni inte orkar)


To wish impossible things

Imorgon ska jag skriva ett argt inlägg. Ett jätteargt inlägg. Jag är arg nu men jag har inte riktigt den energi som krävs för att skriva det jag vill på ett sätt som jag blir nöjd med. Men imorgon så! Jag ska sova på saken och komma på tusen bra formuleringar, sedan ska jag skriva så att tangenterna glöder.
För jag kan inte hålla tyst när det gäller sånt här.

Lite på kanelen

Jag är inte direkt känd för att vara pryd. Snarare tvärtom. Men när vår 80-årige lärare i grammatik och ordbildning säger saker som "rida, det är nog något man bör vänta med tills man är gift" då rodnar till och med jag. Jag blir förlägen bara när jag skriver det här. Jag ber om ursäkt ifall det är jag som är överdrivet perverterad men när hela klassen börjar fnittra generat exakt samtidigt så är det nog inte bara mina tankar som går i konstiga banor.
Apropå rubriken: Jag gjorde en så klassiskt klantig grej imorse. I mitt yrvakna tillstånd tog jag fel kryddburk när jag skulle pudra kanel över gröten. Jag är inte helt övertygad om att havregrynsgröt, äpple och cayennepeppar är en bra smakkombination. Jag hade inte för avsikt att testa heller så gröten fick slinka ner i soporna och jag fick koka en ny omgång. Hoppas att någon fick sitt dagliga skratt nu när jag har erkänt mitt tilltag. Snart är det dags att plugga igen, något som jag är mer än utled på vid det här laget. Ge mig sommarlov!
En sak till! Jag är inte sponsrad eller så men jag vill ändå göra lite reklam för finfina p3.
En av många anledningar till varför man ska lyssna på p3: Det är förmodligen den enda radiokanalen där de kan få infallet att spela en härlig gammal popdänga som Not forever med Popsicle mitt på blanka måndagen.

Do you wanna come over and kill some time?

Nu är det tyst och tomt och tråkigt i min lägenhet igen. Nu dröjer det ända tills natten mellan den 6:e och den 7:e juni tills vi ses igen. Jag tvingar tillbaka tystnaden med hjälp av musik. Min stereo är konstig! Det går att lägga två skivor ovanpå varandra, stänga luckan och trycka på play. Man blir väldigt förvånad när man lägger i Bloc Party och det är Kungers som strömmar ur högtalarna bara för att den skivan låg där i först. Stereon står på en hylla och jag är för kort för att kunna se om det är en skiva i. Jag överdoserar Bloc Party idag. Jag får inte nog! De får garanterat följa med till Tyskland i mitt cd-case.
Ikväll är det meningen att jag ska plugga lite, i alla fall göra klart några instuderingsfrågor till ordbildningen. Om jag orkar. Det är inte så att jag känner för det precis. Jag är trött idag för att Skånes nation som har sin föreningslokal i huset där jag bor, hade kalas inatt. Hela natten. Kvart över fyra vaknade jag och Johan samtidigt av att det stod ett gäng högljudda människor och fyllesnackade (med ful dialekt också) nedanför mitt fönster. Jag blir galen. Och idag, dagen efter, ligger det krossade glasflaskor överallt och det luktar gammal bakfylla i hela huset. Underbart.

Les jours tristes

Lördagar brukar vara bra dagar, men den här lördagen har sparkat mig i bakhuvudet och sen skrattat åt mig när jag ligger ner, känns det som. För det första uppskattar jag inte att väckarklockan ringer 07.40 en lördagmorgon. I alla fall inte om det är för att jag måste skriva tenta. Nåväl, tentan gick förhoppningsvis ganska bra som det känns. Men när jag gick från skolan hade det börjat regna. Inte något mesigt duggregn utan ordentligt regn som man blir riktigt blöt av. Jag håller med Kajsa om att det bli vackert ute men ska jag befinna mig utomhus vill jag ha gummistövlar på mig i alla fall och det hade jag inte i morse. Sen blev dagen bara värre...
Eftersom jag och min fina klass åker på studieresa till Tyskland på fredag så hade jag tänkt träffa Johan den här helgen så att det inte går en hel månad mellan gångerna vi ses. Det hade han också tänkt. Men inte Blekingetrafiken tydligen (som för övrigt har gjort mitt och Johans liv surt flera gånger tidigare på grund av den totala avsaknaden av allt vad punktlighet och service heter). Klockan 11.36 skulle det gå en buss från Karlshamn, den lilla förhatliga hålan som sakta bryter ner studenters livsglädje. Den skulle tima ett tåg som gick från Karlskrona 12.48. Klockan 12.05 hade bussen inte gått än. Ni förstår nog hur det hela slutar. Johan befinner sig nu i Karlskrona, avgången 13.30 var fullbokad vilket innebär att nästa möjlighet att ta sig till Växjö är att ta tåget 16.46. Om tre timmar alltså. Tur att han är mer positivt lagd än vad jag är. Jag är så jävla (ursäkta franskan) sur just nu. Jag förstår inte hur folk accepterar hur Blekingetrafiken fungerar. Är det jag, som är från storstaden där man får spader om tunnelbanan är en minut sen, som har för höga krav på att trafiken ska fungera? Det måste ju finnas en möjlighet att ta sig fr¨ån punkt A till punkt B utan att behöva byta tåg/buss fyra gånger och vänta en halvtimme på varje ställe. Eller är det såhär kollektivtrafiken fungerar ute på landet? Isåfall ska jag flytta tillbaka till Stockholm snabbt som ögat när min utbildning är slut. Död åt Blekingetrafiken.

With every heartbeat

Det regnar och är kallt här i Växjö idag och jag sitter inomhus och pluggar. Perfekta förutsättningar att dricka litervis med te samtidigt som man lyssnar på bra musik alltså! Det gör faktiskt instuderingsfrågorna till Tysk ordbildning lite lättare. Jag har funderat över hur förbannat envis jag kan vara när det gäller artister jag ogillar från första början. Jag vägrar liksom att inse att de faktiskt kan vara bra om jag bara slutade vara så envis och gav dem en chans. Det stör mig, på ett bra sätt, när jag upptäcker att en av de där artisterna som jag aldrig skulle släppa in på min playlist i vanliga fall plötsligt har gjort en låt som jag inte kan få nog av. Jag kanske borde bli lite mer mottaglig för ny musik?! Hur som helst, idag tänkte jag nämna Robyn som ett exempel (jag har nämnt Regina Spektor förut). Jag förstod inte riktigt vad som var så speciellt med henne när hon slog igenom för x antal år sedan och jag har inte förstått det än. Okej, tjejen kan sjunga men det finns det fler som kan. Dessutom låter hon så barnsligt fånig när hon pratar, har jag fått för mig. Men förra året, rätta mig om jag har fel, gjorde hon en låt tillsammans med Kleerup som är så otroligt fin. Den heter "With every heartbeat" och man kan lyssna på den här. Jag får ge med mig!
Jag började fundera på hur olika man kan se på artister, vissa är ens ständiga favoriter, oavsett vad de får för sig, vissa kan man lyssna på men inte köpa en skiva av och vissa tål man bara inte. Jag gjorde en lista:

1. Ovan nämnda typ av artist. Man älskar att ogilla musiken och person/erna i fråga men sen får man ge sig när de plötsligt gör årets finaste låt eller liknande. Typ Robyn och Regina Spektor alltså.

2. Artister man älskar från alla första början och vars mindre bra låtar man förlåter bara för att de andra är så bra. För min del får det bli Shout Out Louds, First Floor Power, The Cardigans och kanske nåt mer band.

3. Artister man har hört några bra och några dåliga låtar av som plötsligt börjar göra bara dåliga låtar. Då måste man säga "Jaa jag gillar Fibes oh fibes, men bara de där två-tre gamla låtarna du vet". Fibes oh fibes alltså.

4. Artister som man egentligen hatar men som är så inne och hypade att man ändå dansar till deras musik och kan lite av texterna om det skulle spelas ute på krogen. Eller på en festival för all del. The Tough Alliance är ett bra exempel för min del

5. Artister som man verkligen verkligen hatar. Man stänger av radion när deras låtar spelas och går och köper öl för att slippa dansa till skiten. Listan kan göras lång men Markoolio, Pussycat Dolls och Beyonce står högt i kurs.

Trapped in

Jaha. Idag är det den sjuttonde maj. Det är Norges nationaldag, det är ett år och tre månader sedan jag och min finaste blev tillsammans och tydligen är det Kristi himmelfärdsdag också. Vilket innebär att alla slackers som är anställda som bibliotekarier på Växjös universitetsbibliotek tar ledigt. Hela dagen. Fast jag har för mig att det är halvdag idag?! Jag har tenta på lördag och på onsdag. Jag måste plugga, men jag har varken den disciplin eller koncentration som krävs för att kunna sitta hemma och plugga. Vad göra?
Det är bibliotekets fel om jag inte klarar mina tentor så bra som jag vill.

Don't you wish your girlfriend was hot like me?

Ännu en Girlylicious-kväll har nått sitt slut. Jag vet att det kan verka konstigt att jag kollar på Top Model och andra flickiga program, men jag vet att mååånga av mina tjejkompisar gör det. För det är ju onekligen underhållande! Idag var det dags för den spännande finalen och vi satt och höll tummarna för allt vi var värda. Till allas stora lycka (?) vann CariDee! Jag kan alltså sova gott inatt. Efter Top Model var det dags för treans nya programsatsning - Pussycat Dolls. Herregud. 9 tjejer ska tävla om att bli en ny Pussycat Doll. Bara namnet ger mig rysningar. PCD är kanske den mest kvinnoförnedrande kvinnliga gruppen jag vet. Deras motto verkar vara "var en frigjord och självständig kvinna, men se för guds skull till att vara ett sexobjekt samtidigt". Motsägelsefullt?! Jag citerar mig själv: Det finns inga för korta hotpants, för djupa urringningar eller för höga klackar om man är en Pussycat Doll. Bevare mig väl. Men lita på att jag kommer följa serien! Det kan ju bara bli bättre när första avsnittet dokumenterar hur hälften av tjejerna blir svårt magsjuka. Varför titta på dokumentärer på svt2 eller faktaprogram på discovery channel när det finns program som det här?

Och som vanligt är det inte tjejen i filmen som har skrivit brevet

"Im a little girl
trying to survive
in a psycho world

I was a spoiled child
and I am fighting every bloody day
to change my ego mind

yes I am evil
but I pay my friends to say
I'm loving, caring and so kind

and I've got a big mouth
and a heart full of shit
but I don't care about it

I used to be blond and stupid
but yes I dye it dark
cus it makes you think I'm smart

yes I'm so ugly
and I wear all this make-up
cus it makes you think I'm cute

I'm pathetic
yes I am vain and wicked, self-loving
and ridiculously naive"

Nej det är inte jag som har skrivit texten, det är ett utdrag ur låten "Miss Li" av just Miss Li. Men det är så träffsäkert så att det hade kunnat vara jag som hade skrivit den. Om jag hade varit bättre på engelska, och bättre på att skriva låttexter vill säga.

Give it to me

Jag tittar inte i min brevlåda dagligen. Sedan min prenumeration på DN tog slut brukar det inte ligga något intressant där ändå. En hyresavi, en räkning eller någon halvtrist gratis studenttidning. Liksom min mormor har jag en "ingen reklam tack"-lapp på postfacket vilket minimerar mängden post ännu mer. Igår när jag faktiskt kollade låg det till min stora glädje en avi där! Min mamma har skickat något med posten. Jag misstänker starkt att det har med min namnsdag, som var i söndags, att göra. Normalt sett brukar hon glömma bort den så det ska bli spännande att se vad hon har fått för sig nu...Idag låg det något minst lika bra i brevlådan. Ett platt avlångt paket av brun kartong. Mina skivor! Woho! Nu slipper jag gnälla ett tag framöver! Fast Kajsa, din idé var jättebra, jag är på! Nu får Bloc Party och Miss Li flytta in i min skivhylla och stå där bredvid alla sångerskor med speciella röster, svensk synthpop, amerikansk rock och demoskivor av allsköns ännu-inte-upptäckta band.

I stole some CD's when I left

Jag är så förbannat trött på min skivsamling. Just nu hjälper det inte ens att jag har en ny Kungers-cd för resten känns gammalt och dammigt och sönderlyssnat. Samma sak är det med playlisten på datorn. Boooring. Myspace är jag för lat för idag och ladda ner musik är lite läskigt. Tänk om jag blir avstängd från mitt internet? Nu sätter jag allt mitt hopp till att de två skivorna jag beställde häromdagen beger sig till min brevlåda snabbare än snabbast.

Måndagströst

Idag är det söndag. Det är som bekant inte min favoritveckodag. Men jag sammanfattar: Sovmorgon, varm dusch, grötfrukost, läsa lite, göra sig tjusig, träffa Maria och Co, köpa onyttighets-mat, Sivansängen, regnmoln, en kär vän från förr, underbar musik, ösregn, mer underbar musik och massor underbara människor. Lena Malmborg var över mina förväntningar men Kungers har gjort min dag! Det var alldeles för längesen jag såg dem sist. Kärlek!


Ich habe einen Kater

Eller egentligen inte, jag blir sällan riktigt bakfull, men det är ett så roligt uttryck! Undrar om man kan få användning för det på uppsatstentan nästa vecka? Jag är dålig på att äta riktig bakfyllemat också har jag märkt. Normala människor äter typ pizza, chips eller McDonalds största mål. Hittills idag har jag ätit havregrynsgröt med tillbehör, 4 skivor grovt bröd med pålägg och ett äpple. Det är nästan så att jag måste ta och poppa lite popcorn i ren protest. Sen ska jag unna mig att skjuta uppsatsskrivandet åt sidan en stund och läsa. Då kan jag ju dessutom passa på att tipsa om boken jag läser för andra gången, "Vita tänder" av Zadie Smith. Riktigt bra, och annorlunda! Någon gång i mitt liv vill jag läsa den på engelska (böcker blir ju oftast som allra bäst på sitt originalspråk.) Det är ett ganska bra mål här i livet.

Vuxenpoäng

Det här med att räkna vuxenpoäng kan vara riktigt roligt. Eller oroväckande lite beroende på resultat. Jag vet att jag är som en tonåring jämfört med många av mina vänner och bekanta som är förlovade, sambo, har bostadsrätt, husdjur, bil, körkort och en fast anställning. Men det kan ju ändå vara kul att göra ett test som det här. Det visar sig att mina vuxenpoäng är hela 11, 8 och att min uppskattade ålder är 21. Ett år yngre än vad jag egentligen är alltså. Innebär det att jag lever ett liv som är bra anpassat till min ålder eller att jag borde skärpa till mig och växa upp? Jag vet inte, men jag är inte så sugen på att köpa en villa i förorten med tillhörande Volvo kombi, lurvig hund och 2,1 barn i alla fall så jag fortsätter leva mitt slacker-studentliv tills jag tröttnar.


Girl power!

Just nu spelas Spice Girls "Wannabe" på P3. Och då är det Christer jag lyssnar på och inte typ Morgonpasset. Dagens mest otippade låt! Barndomsminnen! Hur många gånger har jag inte varit utklädd till Sporty spice eller Posh spice? Det var tider det. Om en halvtimme skulle jag vilja stå på Tufvanängen och lyssna på en helt annan sorts musik men det ser inte ut som att min önskning går i uppfyllelse. Alla är upptagna med annat (jag förstår er så jag är inte arg) och det känns mer än lovligt mobbat att stå där själv. Suck. Jag antar att jag borde se detta som ett tecken på att jag ska skriva min uppsats, diska eller göra något annat vettigt. Frågan är bara om jag orkar.

The worst taste in music

Jag sitter och tittar på något så intressant som semifinalen till Eurovision Song Contest, själva finalen går ju som bekant av stapeln på lördag men idag är det alltså sista chansen för några stackars bidrag att kämpa sig in i Le grande finale (stavning?). Och jag förstår mig inte på bidragen. Såg just Israels och vet inte om jag ska skratta eller gråta, ett gäng nästan-gubbar som kallar sig Teapacks och har en jättekonstig låt som heter Push the button. Den är nån sorts blandning av hiphop och folkmusik typ. Hjälp. Är alla bidrag lika dåliga som det så lär ju Sverige vinna med hästlängder. Varför får Israel ens vara med i den här tävlingen? Tillhör de verkligen Europa? Konstigt.
Dagen har annars bjudit på musik i alla dess former. Det hela började i biblioteket där minst fem olika mobiler ringde och bjöd på signaler av alla slag. När jag kom hem därifrån var det streetbasket-turnering på basketplanen precis utanför mitt hus och man spelade 50 cent och annat blaj på högsta volym så att basen dundrade i huset. We're gonna party like it's your birthday! Yo yo. Från klockan 17 har det dessutom varit konsert borta på Tufvanängen, det håller på fortfarande och jag hör musiken ända in i min lägenhet. Tur att jag körde en liten Ceasars (Palace)-kavalkad förut och fick tonårsflashbacks flera gånger om. Nu försöker jag desperat ladda ner en käck åttiotalslåt som nästan alltid spelas på Klubb 80's. Segt går det. Jag lyssnar i princip bara på pop till vardags men när det är dags att förfesta så blir jag som mest sprallig och danssugen av sköna synthiga åttiotalstoner. Nu ska jag kolla på Islands bidrag. Det verkar vara en hårdrocksballad. Man upphör aldrig att förvånas.

Nämnde jag att det jag egentligen borde göra nu är att skriva min sjätte och sista tyska test-uppsats? Imorgon är det en vecka kvar till uppsatstentan då jag ska skriva om något roligt ämne helt utan hjälp av lexikon och grammatikbok. Därför ska även denna test-uppsats skrivas på detta sätt. Jag känner mig mer språkligt handikappad än någonsin. Jag vet att jag är perfektionist och kanske är det därför det känns läskigt att jag inte får slå upp varken genus eller verbkonstruktioner. De ska finnas i mitt huvud. Hilfe säger jag.


Hit me!

Jag dör av uttråkning. Därför sitter jag och tittar på "Victorias Secret fashion show 2006" och inser att jag kan namnet på lite för många fotomodeller. Jag funderar också på vad jag egentligen ska tycka om Justin Timberlake eftersom han uppträder med jämna mellanrum i det här programmet. Det dumma är att jag har tusen saker jag skulle kunna göra, t.ex plocka bort den rena tvätten från tvättställningen, diska, plugga lite eller varför inte sova. Men allt annat än att sova känns för ansträngande så det får nog bli sängen snart, efter lite läsning och det obligatoriska god natt-samtalet till min bejb.


  Det här är min nya lugg. Den ser lite sned och vind ut på den här bilden men det gör den inte alltid.

Oh boy!

Flickan som gjorde min dag: Miss Li. Hennes konsert är det bästa jag har sett på länge! Det är nog svårt att inte älska henne efter att ha hört hennes speciella röst och hennes skratt som aldrig tog slut. För att inte tala om hennes texter och allt mellansnack. Och efter att ha sett hennes energi på scen. Hon är helt klart en av mina nya favoriter. Hon ska in i min skivsamling. Punkt.  Finaste Miss Li


Fenomenet IKEA

Jag börjar verkligen förstå nu varför IKEA's möbler är så billiga. De faller ju isär! För några månader sen tappade min säng tre ben av fyra vilket resulterade i mycket kämpande med skiftnyckeln, svett och svordomar. Idag trillade det ur en skruv ur stolen jag sitter på. Bara sådär. Det krävdes som tur var bara lite meckande med ett sånt där litet verktyg jag inte kommer ihåg vad det heter. Det ser ut som ett L och är sexkantigt. Jag hade turen att få en verktygslåda i julklapp av mina föräldrar för ett par år sedan. Jag kan tänka mig att min pappa var helt salig när han fick plocka ihop alla verktyg som skulle ligga i eftersom han själv älskar allt vad sånt heter. Jag vet inte hur mycket verktyg och olika sorters borr/slip/skruvdragarmaskiner det finns i garaget hemma. Det är synd bara att jag inte är lika händig som min far. Eller lika bra på att sy som min mor nu när jag också har ett litet sy-kit. Det känns ändå lite fint att ha såna saker i städskåpet, lite vuxet på något sätt. Och då gör det kanske inte så mycket att jag inte är så bra på att använda dem. Men det är fortfarande ett mysterium att IKEA säljer så bra när möblerna är av sådan kvalitet som de faktiskt är. Kanske är folk medvetna om kvaliteten och bara snåla. Eller så har de inte upptäckt det stora fifflet än.


Green eyes

Det är något fel på mina ögon. Inte så stort fel i verkligheten, jag ser bara dåligt på långt håll. Något som jag hoppas på få avhjälpt med ett par skönt nördiga glasögon så fort jag orkar pallra mig iväg till en optiker. Men på bild blir mina ögon ofta helt mongo! Ibland ser jag helt skelögd ut (det kanske jag gör på riktigt också?), ibland ser jag ond ut och ibland ser mina ögon helt enkelt bara hysteriskt uppspärrade ut. Detta händer nästan bara när jag tar kort på mig själv, som nu när jag skulle försöka få en bild på min nyklippta lugg att skicka till min mor som alltid tycker att samtliga av hennes tre barn är alldeles för långhåriga. Tur att vi är så välartade i övrigt. Heh.
Skriver jag för mycket oväsentligheter i min blogg? Jag vet inte, men det kanske inte spelar så stor roll heller eftersom jag i första hand skapade den för mitt eget höga nöjes skull. Eller för att skriva av mig på svenska så att jag inte glömmer bort mitt modersmål.

Rainy day in London

Det regnar här i Växjö nu, ordningen är återställd med andra ord. Det känns som att man bara har gått och väntat på att fulvädret skulle komma tillbaka. Synd bara att det skulle inträffa just nu när det är Allkårsvecka och allt. Det är en vecka full med en massa aktiviteter och upptåg, som vinbrännboll, filmvisning, konserter, skumparty och grisfest. Jag har tänkt hålla mig ganska lugn, men imorgon ska jag se Miss Li till min stora glädje. Fruktansvärt bra musik av en jättefin tjej! Hoppas att jag slipper ha gummistövlar och paraply då.
Jag klippte min lugg igår. Jag har klippt i mitt eget hår tidigare med varierande resultat (dock aldrig som barn, jag missade den grejen helt), den här gången blev det rätt bra. Jag kan se igen! Nu behöver jag bara spolar för att kunna experimentera fram frisyren jag vill testa. Skulle håret vara svartare och luggen ännu lite kortare skulle det kunna bli något som liknar Bettie Page's snygga look. Såhär alltså:


  Jag kan ta kläderna och skorna också när jag ändå är i farten!

I'm a cuckoo

Ibland undrar jag om jag är senil eller nåt. Jag skulle ju lägga upp bilder från min lilla tripp till Stockholm!
Nu får de ett alldeles eget inlägg. Håll till godo!

  Favvobandet just nu - Bloc Party


  Lite mer Bloc Party


  Och ännu mer Bloc Party


  Jag fikade med Maria på Louie Louie. Där får man en apelsinklyfta till smörgåsen!


  Jag hälsade på Maria, Theo och Sofi i deras lilla kollektiv


  Det här är Theo


  Underhållning på hög nivå!

Too bored to die

Nej, jag är inte uttråkad, det är bara en bra låt! Idag är det måndag igen. Det är konstigt att det känns som att det är måndag mycket oftare än alla andra veckodagar. Jag gillar inte måndagar egentligen men idag har varit över alla förväntningar. Först träffa alla vännerna igen och skratta bort båda förmiddagslektionerna. De var kanske inte så intressanta heller, förutom att vi fick tillbaka fonetik-tentorna och jag fick G+ på min. Puh! Jag bockar av ytterligare poäng i huvudet och räknar ner dagarna till "sommarlovet". Sedan en ny kurs, ordbildning. Jag trodde det skulle vara slappt, men icke! Ännu en teori-kurs med Evald. Som jag tycker om men ändå. Efter skolan var vi duktiga som bara den och började med översättningen, som inte var jättesvår för en gångs skull. Sedan var det dags för dagens höjdpunkt - tysk filmvisning! Jag vet inte om jag börjar bli alldeles för insnöad på det tyska språket eller om jag bara har en förmåga att tycka att precis alla tyska filmer är jättebra. Den här hette "Sommersturm" och var en dramatisk och söt liten historia om ungdomar som försöker hitta sin identitet. Typ. Läger, olycklig kärlek åt alla håll och kanter, homofobi. Lovely.
Nu ska jag inte glömma att skriva om dagens stora glädjeämne. Kungers kommer hit till Växjö och spelar på Allkårsfestivalen! Hur underbart är inte det?! Det var evigheter sedan jag stod längst fram på deras spelningar och dansade för allt vad jag var värd. Jag hoppas på fint väder på söndag.


A weekend in the city

Tiden går fort när man har roligt! Det känns som det var igår vi tog tåget från Växjö med huvudstaden som mål. Trots att jag inte hann träffa alla som jag hade velat träffa har veckan varit full av upplevelser. Jag passar på att göra sånt som inte går att göra i småstaden, eller inte lika ofta i alla fall. Det är ju till exempel inte så ofta man ser 4 spelningar inom loppet av 4 dagar. Bra spelningar dessutom!
Bloc Party var över mina förväntningar, vi fick stå nästan längst fram trots att vi hade sittplatser och vi kunde dansa och hoppa hur mycket vi ville istället för att sitta still och bara klappa händerna. Kele Okereke är min favoritsångare just nu, antagligen Lindas också eftersom hon hade turen (?) att få ta på hans rygg när han hoppade ner i publiken några sekunder.
I fredags, den 4: e maj firade Svenska Musikklubben 2 år och ställde till med kalas. Tre band hade fått äran att förgylla kvällen.
-Shout Out Louds är alltid bra och har alltid en stor plats i mitt musikhjärta. Synd bara att de började spela så himla sent, vi orkade helt enkelt inte stanna kvar så klockan ett-nånting lämnade vi Debaser Medis. Tur att vi hann höra vackraste "Please please please" i alla fall. Det är nästan en gråt-låt för mig.
-Of Montreal spelade innan SOL, jag är tyvärr inte så inlyssnad på dem men det var bra ändå! Galet utklädda och underhållande. Jag lovar att jag ska kolla upp dem lite noggrannare nu så att jag kan bära min gratis-pin med stolthet och inte se ut som ett levande frågetecken om någon frågar något om bandet.
Först ut var Saturday looks good to me men de står sist på den här listan för att jag typ inte kommer ihåg hur de lät. Det var så långdraget att bara stå och vänta på de andra banden som jag hellre ville se. Sångerskan hade en fin klänning i alla fall, det kan jag säga. Jag tror att musiken var bra, hade inte hört dem innan dock.

Resten av veckan var en salig blandning av fikande, second hand-shopping, förfestande, titta på kollektivet Uppis fina lägenhet, hälsa på en söt bebis, sovmorgnar och lyxfrukostar. Lyxfrukost är när man får ett kokt ägg, apelsin/ananas-juice och när det finns mer än ett pålägg att välja på. Om en månad och en dag är jag tillbaka i Estocolmo för sommarjobb och lite annat kul. Jag tror inte att jag kommer ha tråkigt och längta dit så mycket tills dess, vilket har varit fallet tidigare då jag kommit tillbaka till Växjö efter att ha andats storstadsluft ett tag. Tre skriftliga tentor ska inte få förstöra glädjepirret i magen inför den stundande tysklandsresan. Woho liksom!

P.S Igår när jag var på finbesök i Aspudden så var det en tysk kille där som hette Florian. Det tycker jag är ett konstigt namn. Det låter nästan som ett sköljmedel. Hans favoritord på tyska är "Leckerbissen". Theos favoritord på tyska är "Hubschrauber". Jag vet inte om jag har något tyskt favoritord. Men jag har ett finskt favoritord - Sivistystyön. Jag vet inte vad det betyder men det är internhumor från och med nu.


RSS 2.0