Update

I fredags: Var jag ledig. Tog sovmorgon och åt frukost lääänge. Träffade Anni och åt lunch på Hermans. Det var sjukt gott och som vanligt blev jag sjukt mätt. Letade kläder på rean och kom hem med ett enda linne.

I lördags: Jobbade jag. Det var lika roligt som det brukar vara när man jobbar helg. Inte särskilt roligt alltså. Avslutade dock med grillat till middag, lite rödvin, lite godis och Guitar Hero. Förmodligen det roligaste spelet någonsin!

Igår: Jobbade jag också. Det var om möjligt ännu tråkigare då. Gjorde ingenting vettigt resten av dagen och var tvungen att gå och lägga mig innan finalmatchen var slut.

Idag: Är det måndag och jag har sovit dåligt. Det resulterar i trötta ögon och en begynnande huvudvärk. Dessutom är det jättetrist väder. Jag hoppas det är soligare i Finland där Vera är för hon fyller år idag! Och jag ska styra upp dagen genom att träffa Elin efter jobbet och äta/fika/prata om allt mellan himmel och jord.


Det händer så lite i mitt liv just nu

Idag är det den 24:e juni, det var 13 grader varmt ute när jag gick hemifrån och det är exakt ett halvår kvar till julafton.

Jaha?

Det där med att blogga oftare höll ju sådär halvbra. Men det händer inget särskilt intressant här och varken jag eller någon annan har förmodligen någon som helst behållning av att läsa detaljer om min utbildning. Imorse hade vi iochförsig prov på allt vi lärt oss. Det tog 3 timmar, var 100 frågor långt och vi fick ha allt utdelat material+anteckningar med oss. Jag hoppas på ett MVG. Jag måste ju leva upp till know-it-all-stämpeln som jag redan fått. 4 dagar med ett gäng helt främmande människor och vi har redan en vi-retas-med-varandra-på-kul-jargong i gruppen. Det är kul. Helgen fördrev jag med att titta på fotboll, baka hallonpaj, läsa böcker som var mina favoriter när jag var 12-13 (ett underskattat nöje) och köpa 4 par skor för det överkomliga priset 427 kr. Jag behöver inte ens skor.

På onsdag kommer bejbi hit och på torsdag bär det av ut till landet och midsommarfirande=jordgubbar, regn och berusade vuxna på en dansbana. Man ska hålla på traditionerna.

En hård landning i vardagen

Det har varit väldigt glest mellan inläggen här ett tag. Det blir det förhoppningsvis ändring på nu när jag har börjat jobba igen och kommer att spendera drygt 8 timmar varje dag framför en dator i en deprimerande grå betongbunker. För närvarande har jag utbildning och lär mig allt om adsl, fiberlan, stadsnät, säkerhet och annat kul av en utbildare som roar sig själv och oss i utbildningsgruppen med att rita "dagens djur" (en given succé) och visa youtube-klipp. Underbart!

Jag kanske ska meddela vad jag gjort sedan senaste inlägget för en vecka sedan.

Torsdag
- Gick upp tidigt för att packa det sista och samtidigt förbereda mig inför seminariet. Effektivt
- Hade uppsatsseminarium med opponering. Var stressad i 4 ½ timme eftersom tiden bara försvann och jag skulle hinna med ett tåg
- Hann med tåget tack vare att Vera och Mats skjutsade mig. Hurra! Det var dock försenat som vanligt vilket gjorde att de som skulle vidare med andra tåg från Alvesta som vanligt satt som på nålar på vägen dit
- Åkte förbi trettioelva små samhällen och städer, inklusive Jönköping där jag hade lust att hoppa av tåget för det såg så mysigt ut
- Hoppade dock av i Skövde som jag skulle, blev hämtad av 3/5 familj och åkte vidare till Karlsborg

Fredag
- Var på besöksdag på Karlsborgs fästning och alla militärer som håller till där (inklusive min bror)
- Fascinerades av hur uråldriga traditioner man fortfarande har inom det svenska försvaret
- Provade militärutrustning. Den är jättetung. Och jättedyr.
- Åkte hem till Stockholm på kvällen

Lördag-Söndag
- Gjorde så lite som möjligt = sov, åt, läste, tittade på film och pluggade lite sporadiskt på jobbets utbildningsmaterial

Måndag
- Klockan ringde 06.00 och min jobbvecka började, med allt vad pendeltågsförseningar (här är det signalfel, renoveringar och nedrivna strömkablar, allt på samma gång de 3 senaste dagarna), krångliga datasystem och lunchmatsalar heter


Busy busy

Jag hinner inte skriva så mycket som jag skulle vilja. Har tusen saker som snurrar i mitt huvud och skulle förmodligen behöva skriva hundra blogginlägg om jag ville få struktur på allt. Det känns som jag har en lång lista med måsten som jag borde ta itu med, och det går alldeles för långsamt att bocka av dem. Jag vill ha ordning och reda. Nu! Men icke, jag ska läsa uppsatser inför opponering, packa ihop saker, planera en flytt, ringa samtal åt höger och vänster samt trettioelva andra saker jag inte kommer ihåg just nu. Jag skulle behöva en assistent eller en sekreterare eller nåt. En väldigt driftig person som kunde hjälpa mig lite i mitt kaos. Jag önskar att jag kunde säga att jag längtar efter att skolan tar slut för den här terminen, men det gör jag inte helt och hållet. Så fort jag tänker på att jag ska börja jobba igen på måndag får jag ont i magen av jobb-ångest. Och jag har inte ens någon bra anledning till varför jag inte sade upp mig redan förra sommaren. Ibland är jag så jävla klantig!

RSS 2.0