Det är de små detaljerna som gör det

Just det ja. Grannen under mig har fest inatt igen. Med helt fruktansvärd musik och små blonda tjejer i höga klackar som trippar omkring. Lovely. Och Tufvanängen ser ut som en soptipp. Så sjukt äckligt. Jag är inte helt hundra på att jag kommer sakna Växjö sådär jättemycket när jag flyttar härifrån.

Fel låt vann (igen)

En liten schlageranalys såhär mitt i natten:
- Fel låt vann som vanligt. Har Ryssland mutat sig in i Eurovision Song Contest i år?
- Det är alltid lika roligt när Sverige tror att de ska vinna och sedan får en helt usel placering. Skadeglädje är den enda sanna glädjen
- Några ledord för årets tävling: bröst, silverklänningar, fransar
- Varför måste alla poäng upprepas på franska och varför får den franska poängmeddelaren prata franska när alla andra länder måste prata engelska? Alla stackare som är helt kassa på engelska gör sitt bästa medan fransmännen drygar sig. (Och skickar en pårökt hippie till tävlingen)
- Varför får Israel vara med och tävla? Det här undrar jag varje år men jag har aldrig fått något bra svar så jag fortsätter undra.

Nu ska jag sova, eller eventuellt hålla mig vaken till en fransk film på ettan som jag har för mig har ett riktigt fint slut. Jag har tydligen varit finkulturell och sett den någon gång. Mannen på tåget heter den.

Musikkrig...igen!

Nu måste jag leta fram någon lämplig skiva som jag kan dra på på högsta volym och överrösta grannens usla förfestmusik med. Önska mig lycka till!

Grisfest? Nej tack

Grilloset ligger som en tät dimma över Tufvanängen där människor iförda overaller i alla regnbågens färger intar alkohol i alldeles för stora mängder. För att sedan dricka ännu mer alkohol och ramla runt i leran på den i Växjö så (ö)kända grisfesten. Det perfekta helgnöjet för en student. Eller? Jag känner mig som värsta bitterfittan som klankar ner på alla så kallade roliga aktiviteter man bör sysselsätta sig med som universitetsstudent. Men jag ser inte riktigt nöjet med att springa omkring i en rosa/lila/orange overall, full som en kastrull. Jag kanske inte uppfyller kraven på vad en typisk student bör roa sig med eftersom jag hellre dricker vin i trevligt sällskap än beställer rosa cocktails i drinkbaren på Sivans, och hellre fuldansar till gamla indiehits än skakar rumpan till de senaste r'n'b-hitsen på dansgolvet. Jag må verka bitter och gnällig, men min definition av roligt är inte att jag ligga och kravla i en lerpöl klockan ett i natt med ett gäng overallklädda vänner. Och ja, jag är glad att man inte har någon overall när man läser vid institutionen för samhällsvetenskap.  

Diskutera mera!

Det är fredagkväll. Det är Allkårsvecka på Växjö universitet. Det är fredagsfestival med liveband (och inte bara demoband, det är Looptroop, Jonas Game och Petter, såna grejer) och öl. Vad gör jag? Jag är hemma och diskar och städar och handlar mat. Kul! Inte särskilt. Men ganska skönt. Särskilt eftersom det kan vara jobbigt att gå upp tidigt en lördag och släpa sig till bibblan för att skriva uppsats om man har varit ute och festat dagen innan. Så jag leker duktig flicka. Vad hände med mitt festival-jag?

Förresten är det väldigt intressant att det skapas politisk diskussion i min blogg, särskilt som jag inte har några som helst ambitioner att skriva en politisk blogg. Eller någon annan sorts blogg heller för den delen. Den här bloggen bygger helt och hållet på mina funderingar, undringar och irritationsmoment i vardagen.


Familjen

Jag kan vara galet envis. Och jag kan bli rätt sur om jag inte får min vilja igenom eftersom jag ofta är så övertygad om att jag har rätt. Inte helt bra egenskaper kanske. Men det kan vara bra att vara envis också. Till exempel om man letar efter en låt som man tror sig veta är gjord av en viss artist, men man är inte säker. Och man kommer ihåg en enda textrad ur hela låten. Jag började leta i torsdags kväll. Nu hittade jag äntligen låten. Det lilla livet heter den och det var Familjen som låg bakom den, precis som jag trodde och den är riktigt bra! Liksom resten av Familjens låtar. Jag tror att jag har kommit in i en elektronisk musikperiod igen!

Miljöpuckon

Förra veckan fick jag en gratistidning, Studentliv, i brevlådan. I den har man frågat fem studenter vad de gör för miljön. Fyra av fem svarar saker som "jag källsorterar, jag promenerar eller cyklar istället för att köra bil, jag stänger av apparater och drar ur sladden när de inte används". Den sista tillfrågade studenten svarar

Jag gör faktiskt ingenting för miljön. Jag hinner inte sortera och sådant. Visst kan man väl göra något, men det är inget jag tänker på dagligen.

Nähä. Kul, hörru. Vad är det för jävla svar? Att man inte hinner sortera? Hur tidskrävande är det att lägga kartong, glas och metall i en annan behållare än soppåsen? Hur ansträngande är det? Ibland är människor så dumma att jag blir mörkrädd. Jag är glad att jag ska flytta till källsorteringens, ekomatens och miljötänkets förlovade land snart.

Hår+väder+helg

Tjoho! Jag har precis klippt min lugg. För första gången blev den inte helt sned och vedervärdig, inte heller för kort så att jag ser ut som en 5-årig pojke utan faktiskt ganska bra. Jag kanske ska vänta med att bli alltför nöjd tills jag har fönat den dock...det är då det verkliga resultatet brukar synas.

För övrigt har det ökända Växjövädret kommit tillbaka=regn och kallt och lite blåsigt. Det haglade tillochmed en stund förut. Jag är väl dock en av få som välkomnar lite regn eftersom det innebär att allt pollen som flyger omkring i luften regnar ner på marken. Jag trodde ett tag att den här pollenallergin skulle ta död på mig i år. Inte för att någon någonsin har dött av för många nysningar eller så (vad jag vet) utan för att jag förmodligen skulle strypt mig själv förr eller senare för att lindra kliandet i halsen. Och näsan. Och ögonen.

Som tur var hade vi fint väder i helgen. Den var en perfekt kombination av slöande framför tv:n, sovmorgnar, frukost i sängen, promenader, film, grillning, kubb, trevliga nya bekantskaper, kallt vin, varmt vin, glass i solen, turistande tyskar, några lata timmar på en filt i solen vid vattnet och strosande i småstaden Karlshamn som verkligen rycker upp sig när det börjar bli sommar. Härligt!

Back in business

Hurra! Jag har fått låna en dator medan min egen är på undersökning/reparation/rehab! Efter en vecka utan internet och tillgång till alla texter jag skrivit och alla bilder jag tagit sedan januari 2006 är jag tillbaka. På gott och ont. Jag har kontakt med omvärlden igen och kan till exempel göra betalningar via internetbanken vilket kan vara en fördel. Men å andra sidan kommer jag sitta alldeles för mycket vid datorn igen. Jag har fått sjukt mycket gjort utan en dator i lägenheten, vilket det blir ändring på nu. Kan man fixa så att det bara går att använda datorn vissa tidpunkter på dygnet? Jag skulle behöva lägga mindre tid på att läsa bloggar och mer tid på att plugga tror jag.

Kortslutning

Om någon undrar varför jag inte skriver här på ett tag så är det för att min dator är sönder. Jag har av misstag råkat välta ut ett glas vatten över tangentbordet på den. Den dog helt. Smart va?!


Library Lovers

Om tillochmed de spanska utbytesstudenterna påpekar att vi alltid brukar sitta i källaren i biblioteket, har det gått för långt då? Är vi för seriösa?

Walking rounds in search for stars these nights

Jag bjuder på en av mina absoluta favoritlåtar såhär på fredagkvällen, fast jag vet att det är rätt tråkigt med inlägg som enbart består av en youtube-ruta. Men videon är så himla fin och annorlunda. Det är alltså det här jag gör istället för att sista-minuten-plugga till morgondagens tenta: skriver blogginlägg och lyssnar på musik på lite för hög volym.


RSS 2.0