Stockholm

Nu har jag varit i Stockholm i två och en halv timme. Hela staden är vit och det slutar inte snöa. Det hänger julstjärnor i varje fönster här hemma och julgardinerna är uppsatta. På balkongen står en djupfryst julgran som ska tas in och kläs om en vecka. Är det här julstämningen har varit hela tiden?!

Hej åldersnoja!

Om exakt en månad fyller jag 25 år. Hurra!

Feuchtgebiete

Mina dagar består mest av uppsatsskrivande just nu. Och en tenta nästa vecka. Inte så spännande. När alarmet ringer på morgonen vill jag helst ligga kvar i sängen. Tända stjärnan i fönstret, göra en kopp te och bara läsa hela dagen. Just nu läser jag en tysk bok som heter Feuchtgebiete. Den kan nog nästan kallas för skandalroman efter all uppmärksamhet den har fått i Tyskland. Det är en bok som "...vissa tycker är genial och som andra tycker är enbart äcklig". Författaren har dessutom utsetts till världens osexigaste kvinna. Visst låter det intressant? Jag har velat läsa boken sedan jag hörde talas om den första gången och passade på att köpa den när vi var i Köln. Nu har jag börjat läsa den och tycker att den är fascinerande, intressant och ja, lite äcklig kanske. Men helst vill jag inte sluta läsa så jag tvingar mig själv att bara läsa ett kapitel per kväll för att somna i tid. Jag rekommenderar den! Dels för att den är så fantastiskt frispråkig och vänder uppochner på bilden av unga tjejer och deras syn på kropp och sexualitet. Dels för att den förhoppningsvis (förmodligen) kommer att väcka lika mycket uppmärksamhet i många länder utanför Tyskland eftersom den har översatts till en mängd olika språk. På svenska heter den Våtmarker, författaren heter Charlotte Roche. Skriv upp på önskelistan!

 Dessutom har boken ett väldigt snyggt omslag!

December

November är nog den värsta månaden jag vet. Det är bara 30 dagar av grått, regn, slask, lera, blåst. Och så är det mörkt när man vaknar på morgonen. Det är mörkt nästan hela tiden faktiskt. Mitt humör är väldigt beroende av väder har jag märkt så det kanske inte är så konstigt att jag ogillar november. Det blir inte bättre av att man bor i Växjö, en av Sveriges regnigaste städer, kan jag berätta. Men idag är det december. Och plötsligt är det kallare ute. Nästan så kallt så man börjar hoppas på snö. Och när jag gick hem från biblioteket var vädret så klart att himlen var alldeles rosa. Det är som att vädret har förstått att det är december nu, och så anpassar det sig efter det. Nu ska jag sätta i vinterfodret i jackan, dra ner en mössa över öronen och gå och handla i mörkret. Vad jag ska handla? Glögg, pepparkakor, en adventskalender och en och annan clementin hade jag tänkt.

RSS 2.0