Bort från civilisationen

Jag åker ut till landet en sväng. Nu har jag varit i Stockholm i inte ens tre dagar och så åker jag härifrån. Men jag behöver min årliga dos av promenader på grusvägar, smultronplockning (finns det smultron nu?) och kortspel. Jag har haft två väldigt fina dagar här i huvudstaden med två olika Marior. Lunch och promenad i solsken i fredags. Vin, Junibacken, fika, promenad, Djurgårdsbåt och lunch/middag igår. Stockholm är så lätt att trivas i på sommaren. Det verkar tyskarna också tycka. De är överallt. Igår såg vi till exempel en barn- och ungdomskör från Düsseldorf. Jag som fortfarande står kvar med ena benet i Tyskland tycker det är väldigt trevligt att få höra lite tyska mitt i all gräslig Stockholmsdialekt. Sen får ni säga vad ni vill om att tyska är det fulaste språket. Det tycker inte jag.


Friday night

Jaha. Det är fredagkväll. Jag är i Stockholm. Solen skiner och det är skapligt varmt ute. Klubben Trädgården, som är en av mina sommartraditioner, har bytt adress och har premiär ikväll. Jag har köpt en ny klänning. Eller två nya förresten. Eller tre om man räknar den långa tröjan som kan användas som klänning. Jag har ett par nya skor också. Mina ben är inte kritvita. Jag har fått färg i ansiktet. Jag har för en gångs skull inte en bad hair day. Allt talar liksom för att jag borde sitta på en uteservering någonstans nu och dricka den första ölen nu i väntan på att kön ska ringla till Trädgårdens invigning för sommaren. Eller i en park med en vintetra för all del. Men vad gör jag? Jag sitter hemma i huset i Huddinge och tittar på film. Väldigt oparty. På sätt och vis ganska skönt. Men också ganska långtråkigt. Jag tror jag måste tröstäta lite glass.

Två flugor i en smäll

Nu är jag hemma i Stockholm och sitter och lyssnar på Jenny Wilsons nya skiva. Den är väldigt bra. Det är Spotify också. Funderar på att sova väldigt snart eftersom jag gått upp tidigt två dagar i rad och ligger back på sömntimmarna.
Men först en liten video. Kate Nash gör en cover på Gwen Stefani. Så fint! Det kan ju inte bli annat än succé egentligen.


Sommarlov

Jag har sommarlov nu. Eller vad det nu kallas när man är student och ledig eftersom man inte jobbar. Men uppsats måste jag lik förbannat skriva så helt ledig är jag inte heller. Ni kan ju föreställa er hur motiverande det är att formulera meningar om metodval och hitta på en fantastiskt intressant inledning när det är sol och typ 30 grader ute. Men måste man så måste man. Och jag måste. Jag ska snart börja läsa kapitlet om marxistisk feminism, jag lovar. Jag ska bara lyssna på The Ting Tings en liten stund till först. Ting Tings har varit hela vårens soundtrack i München. På alla förfester och alla dansgolv. Jag ska kolla facebook en gång till också. Och ringa och gratulera mamma på födelsedagen. Sen ska jag börja. Men bloggen får ha sommarlov så mycket den vill. Min hjärnaktivitet behövs på annat håll.

RSS 2.0