Både sjuk och lat

Bara för att jag är snorig som aldrig förr innebär inte det att jag kan lägga mig i soffan och lata mig och leka sjuk. Jag har grammatikuppgifter och översättning att göra och en hel c-uppsats att skriva. Bok som ska läsas (men den är skriven på 1700-talet, på tyska, så det tar emot lite) och referat som ska förberedas. Så vad tror ni jag gör? Jag läser bloggar, dricker te, lyssnar på Kaiser Chiefs och längtar till Stockholm. Bra där.


Sjuk igen

Jag vaknade naturligtvis inte upp pigg och frisk idag utan jättetrött och snorig. Har varit i bibblan en stund men allting går sååå segt och jag känner mig hängig så nu är jag hemma. Jag blir så arg på att jag är sjuk igen, och särskilt den här veckan när jag har så vansinnigt mycket att göra! Nu kommer allt gå mycket långsammare och det blir stressigt i slutet. Vaför vill mitt immunförsvar inte samarbeta med mig?

Hur mycket otur kan man ha?

Precis när ögoninflammationen försvunnit så blir jag istället snorig och täppt. Mitt huvud känns som om det är fyllt med vadd idag. Har dessutom haft ett irriterande kliande i halsen hela dagen, som om ett ludd fastnat någonstans eller nåt. Förhoppningsvis blir jag inte sjuk igen utan vaknar frisk och pigg imorgon. Vi håller tummarna för det! För att liva upp tillvaron lite äter jag en middag bestående av ugnsrostade rotfrukter med fetaost och avocado till. Det är precis lika gott som det låter. Om jag bara fick äta en enda sak i resten av mitt liv är det väldigt troligt att jag skulle välja ugnsrostade rotfrukter, så gott är det. Särskilt palsternacka. Nummer två på listan skulle vara avocado tror jag.

Lördagkväll

Idag har jag gått utanför dörren med utsläppt hår och utan mössa för första gången sedan jag klippte mig den 26:e augusti. Jag ska inte säga att jag trivs med håret än men det ser bättre ut. Min lugg har dock blivit väldigt lång igen så den måste klippas snarast. Den enda fördelen med att den är så lång är att man slipper göra någonting åt ögonbrynen eftersom de inte syns! Idag är det lugn hemmakväll som gäller. Veckan har bland annat bjudit på galen födelsdagsfest (tisdags), dinner party med mat från halva världen (torsdag) och öl och svettig dans till grym musik på Kafé DeLuxe (igår). Hela veckan har jag varit tröttare än tröttast och varken haft motivation eller inspiration till att plugga men har ändå tillbringat en del tid i bibblan. Igår var vi på vippen att stanna hemma på kvällen men vi ändrade oss i sista stund, bytte kläder och hängde med resten av förfesten in till stan och Växjös snyggaste klubb. Vilket var så värt! Idag vaknade jag strax innan halv tolv, segade mig upp ur sängen och satt i bibblan i två och en halv timme. Vet inte hur mycket det gav dock, men någonting har jag i alla fall gjort idag. Resten av kvällen ska jag tillbringa i soffan med chips och "Little Miss Sunshine". Imorgon står tvätt, plugg och städning på schemat. Roligare kan man ju ha en söndag men måste man så måste man!

  Ja, jag ser trött och nollställd ut, jag vet.

500 days of summer

Imorgon har filmen "500 days of summer" premiär på bio i Sverige. Jag har velat se den sedan jag såg trailern för flera månader sedan. Den verkar så himla fin på alla sätt och vis, utan att bli sliskigt romantisk och feelgood. Soundtracket innehåller låtar av bl.a. The Smiths, Regina Spektor och Belle and Sebastian så det kan ju inte vara annat än fantastiskt. Och så är Zooey Deschanel alldeles, alldeles underbar! Jag vill se den nuuuu.



Madonna i Malawi

I förrgår tittade jag på den här dokumentären på SVT Play. Det tycker jag att ni också ska göra, för att den öppnar ögonen på oss som bor i västvärlden och ger en perspektiv på livet.

Utegångsförbud

Nu har jag fått ögondroppar mot min ögoninflammation och ser inte fullt så galen ut som för en vecka sen. Är dock väldigt uttråkad och rastlös efter att ha varit hemma i nästan två veckor och skulle gärna gå ut och festa ikväll. Men icke, här har vi utegångsförbud i en vecka för att slutligen bli av med alla elaka förkylningsbaciller som bara cirkulerar runt hela tiden, och också för att få lite skolarbete gjort. Det är hemtenta- och uppsatstid. Inte så himla party men inte ens studentlivet är festligt jämt. Ikväll blir det ändå lite socialt liv i form av ett firande av vårt program, Internationell administration med språk, som fyller 20 år. Jag ska snart sminka ögonen (säkert det dummaste man kan göra med ögoninflammation), fixa till min bayerska frisyr och ta på mig min rutiga klänning. Sedan blir det gratismiddag och mingel hela kvällen! Och sedan biblioteket hela helgen.


Update

Jag var på vårdcentralen idag. Om man är student på Växjö universitet kan man gå till en alldeles egen del av vårdcentralen som heter Campushälsan och få lite VIP-känsla. Vet inte hur VIP jag kände mig när jag var där dock, men sjuksköterskan var trevlig. Detta trots att hon stoppade ner en bomullspinne i halsen på mig och tog prover. Jag har inte halsfluss i alla fall. Men ögoninflammation det har jag. Det får man dock ingen behandling mot förrän man själv har behandlat det i ungefär fem dagar ( vilket innebär att tvätta ögonen med vatten var tredje timme) så nu får jag gå runt hela helgen och se ut som en knarkare med rödsprängda ögon. Snyggt. Tur att det är insidan som räknas! Nu ska jag testa en ny te-sort och fortsätta titta på Harry Potter.



Det har gått åt vansinnigt mycket te nu när jag har varit förkyld och jag tröttnar snabbt på
sorterna så nu börjar det bli trångt i köksskåpet!

Nu är det inte roligt längre

Idag vaknade jag upp med ögoninflammation. Kul. Som om jag inte hade ont i halsen, hosta och nästäppa redan. Kanske finns ett samband dock. Förkylning=lättare att få ögoninflammation? Halsontet är ju givetvis bättre idag bara för att jag ska gå till vårdcentralen. Varför är det alltid så? De kommer ju tycka att jag är värsta klenisen som går dit nu, men häromdagen gjorde det faktiskt så ont att tårarna inte var långt borta. Jaja, jag hoppas de kan hitta något fel på mig någonstans så att jag kan få någon sorts läkemedel. Det här börjar bli tröttsamt.


K to the Ö to the L to the N

Allt är faktiskt inte pest och pina i mitt liv just nu. Allt är inte förkylning, huvudvärk, en lägenhet som behöver städas och tyska grammatikövningar. Om exakt en månad, den 6:e november, åker jag nämligen till Köln med ett gäng andra studenter här från Växjö! Resan bokade vi helt spontant förra veckan efter att en av de ursprungliga resenärerna inte kunde hålla tyst om en planerad "guys trip". Därför är vi nu ungefär 15 personer som åker, och för tillfället är vi fler tjejer än killar. Hah! Jag längtar redan! Jag har bara sett Köln från ett tågfönster när jag gjorde min tågluff med Maria 2006 och är väldigt nyfiken på staden. Att jag redan har börjat fundera på hur jag ska packa komprimerat för att uppfylla kraven för handbagage såhär en månad innan avresa kanske säger en del om hur pepp jag är.


Geek alert

Ja, idag vaknade jag givetvis och var snorig också. Eftersom jag vaknar flera gånger varje natt och får hostattacker så är jag dessutom helt slut i huvudet. Inget plugg i bibblan för mig idag med andra ord. Ikväll är det födelsedagsfest för en av alla utbytesstudenter här och jag vill givetvis gå dit men vet inte hur bra det är om jag smittar folk. Känns väldigt nedrigt måste jag säga. Förra veckan gick dock i korridorfesternas tecken så jag kanske inte ska klaga ändå. Pluggade måndag-tisdag, var på korridorsförfest och studentpub i tisdags, hade grammatik hela onsdagen, litteraturseminarium och uppsatshandledning hela torsdagen och på torsdagkvällen var det fest igen, i en annan korridor. Hela fredagen låg jag hemma och var sjuk, i lördags var jag pigg igen och åkte in till stan med Vera för att hitta kläder till kvällens fest med nördtema. Efter ett antal skrattanfall inne på Emmaus var vi klara med våra outfits! Jag hittade även en röd kjol med svarta fåglar på som var väldigt fin. Nu återstår bara att se hur jag ska lyckas göra den kortare när jag inte har någon symaskin...Inte för att jag kan sy med symaskin men ändå! Nördfesten var riktigt rolig även om jag och Vera stack ut väldigt mycket i våra fula outfits när alla andra mer såg ut som snygga versioner av plugghästar. Jaja. Vi fortsatte kvällen i en annan korridor utan att byta till vanliga kläder och fick en del uppmärksamhet på grund av våra utstyrslar. Ni kanske förstår varför:


Sjuk måndag

Så var det måndag igen, och för att göra denna dag om möjligt ännu tristare så är jag fortfarande sjuk. Eller nästan sjukare faktiskt för nu har jag inte bara ont i halsen och vadd i huvudet utan hosta också. Jag bara väntar på att jag ska bli snorig också utöver detta. Eftersom jag är student kan jag inte heller ligga i sängen och dricka te och ha Harry Potter-maraton, vilket man normalt sett gör när man är sjuk, utan jag måste läsa tysk bok och plugga grammatik. Hurra! Har dessutom redan tröttnat på samtliga av mina fem te-sorter och godiset är slut. En bedrövlig måndag är det. Men jag kanske återkommer senare under dagen med en liten rapport om veckan som gått, för den har varit allt annat än bedrövlig!

Seg söndag

Vad jag hade planerat att göra idag:
- Diska upp en massa disk
- Läsa ungefär hundra sidor i en tysk bok
- Göra lite grammatikläxa
- Renskriva anteckningar
- Plocka bort tvätt och tvättställning
- Bädda med rena lakan

Vad jag också borde ha gjort idag:
- Bakat kanelbullar eftersom det är kanelbullens dag

Vad jag har gjort idag:
- Ätit frukost
- Ätit godis
- Läst bloggar
- Facebook-nördat
- Plockat bort tvätt och tvättställning
- Druckit te samt knaprat bafucin i mängder

Typiskt

Det verkar inte bättre än att jag, som i princip aldrig blir sjuk, har smittats av förkylningsepedemin som härjar på campus just nu. Imorse när jag vaknade kändes det som taggtråd i halsen och jag har ont i huvudet och kroppen. Nu ska jag ta en kopp te till och hålla tummarna för att det inte är svininfluensa jag drabbats av.


RSS 2.0