En finfin helg

Den där välbekanta söndagsångesten som brukar infinna sig framåt eftermiddagen har lyst med sin frånvaro idag. Kanske beror det på att jag har haft en så fin helg och att det därför inte känns som en total katastrof att kliva upp när det fortfarande är mörkt ute och gå till jobbet imorgon. Helgen inleddes med soppmiddag och finkultur, tillsammans med fyra fina personer gick jag och såg Cirkus Cirkörs helt fantastiska föreställning Wear it like a crown på Södra Teatern. Här kan man se en trailer och förhoppningsvis bli så nyfiken att man bokar biljetter direkt! Föreställningen bjuder på en perfekt blandning av cirkuskonster, humor, spänning, vemod och vacker musik. Allt vävs samman av en story som får en att tänka till mer än en gång. Kvällen avlsutades med ett glas vin på Södra bar och en promenad till tunnelbanan i snöfallet (för vi var lite för trötta och fattiga för att gå på Rockabillyspelning på Stampen). Igår hämtade vi hem vår efterlängtade vardagsrumsmatta som har i uppdrag att agera färgklick i lägenheten. Anti-barnarbete-märkningen gör att det känns som att mattan var värd varenda dyr krona. Lördagskvällen fortsatte med fika, bio och fika igen. En kopp te var precis vad som behövdes för att lösa upp klumpen i bröstet som "Svinalängorna" lämnade efter sig. Boken är bättre, precis som det brukar vara, men filmen är bra. Sevärd och osminkad och förbannat smärtsam. Idag har vi ägnat dagen åt tvätt, städning och ett litet sockerkaksbak eftersom mamma och pappa kom för att hjälpa oss med att borra i väggar och tak och hänga upp besvärliga kökslampor. Det börjar se ut som ett hem här, men det är fortfarande en bit kvar. Vårt största problem just nu är vardagsrummet. Ska vi ha bokhyllor, vitrinskåp, skrivbord? Byta luckor på de befintliga skåpen? Ek, björk, högglans eller valnöt? Är Expedit-hyllan snyggare än Bestå? Finns det ens en möbel som man kan ha både som bokhylla och vitrinskåp? Säg gärna till isåfall, för än har jag inte hittat någon! Så nu ska jag sova och drömma om träslag och bredd och djup och vinklar. God natt!

Nyårslöften...

...är ju i princip till för att brytas max två månader senare när man tröttnat på att träna fyra gånger i veckan, bara äta godis på lördagar eller något annat som känns som en jättebra idé på nyårsnatten. Därför brukar jag hålla mig ifrån det här med att lova en massa saker inför det kommande året. Men i år tänkte jag att jag skriver mina nyårslöften här så att jag blir påmind (?) ifall jag skulle få för mig att bryta dem. I år tänkte jag att jag skulle:

- Springa en mil, och naturligtvis träna inför detta. Kanske är 2011 det år då jag blir en fullfjädrad joggingnörd?
- Lära mig att sy på min symaskin. Jag har x antal kjolar och klänningar köpta på second hand som måste fixas till. Och ett köksfönster utan gardin
- Fixa lägenheten så att den är helt klar och precis så fin som vi vill ha den. Den här punkten är jag ju inte själv om så det kanske blir aningens lättare (eller svårare eftersom vi är två som ska komma överens).

Lycka till till mig!

RSS 2.0