Önskelista

Efter ungefär två veckor med ett bankkort utan fungerande chip (kunde inte ta ut kontanter eller betala i kortläsare med chipfunktion med andra ord) har jag insett två saker.
1. Jag är extremt beroende av mitt kort tydligen, har nästan aldrig kontanter i plånboken utan betalar allt med kort. Kände mig väldigt begränsad när jag endast kunde handla på Vi, samt Systembolaget och Lagerhaus där de var snälla och lät mig betala med magnetremsa/använda ID-kortet för manuell kortbetalning.
2. Det var väldigt hälsosamt att leva utan utan en konstant tillgång till pengar. Jag har snålat med mina kontanter och har därmed undvikit att impulsköpa saker som glassar, ta med-kaffe, lunch ute på restaurang, en öl till innan baren stänger, kjolar på Beyond Retro, träskor i en fin butik på Hornsgatan för inte att tala om taxi hem från stan när tunnelbanan kändes allt för ansträngande. Jag har tvingats snåla och prioritera och valde att lägga pengarna på viktigheter som rödvin, brieost, isglass, inträde på uteställen och sånt. Jag tänker att man kanske borde gömma sitt kort någonstans med jämna mellanrum så att man tänker en extra gång innan man köper något som verkar himla nödvändigt för stunden men som sedan ligger kvar i plastpåsen i garderoben eller samlar damm i badrumsskåpet. Det är ju inte som att jag behöver alla de där sakerna egentligen. Här kommer däremot en lista på saker som jag behöver på riktigt. Kanske ska slå till och köpa något nu för att fira att mitt nya bankkort kom igår?Tror att mina löparskor börjar bli rätt slitna och att det är dags att köpa nya. Gillar de här jättemycket, och då gillar jag inte ens rosa egentligen. Det blir faktiskt mindre jobbigt att träna om man har fina träningskläder och -skor.


Behöver även nya träningsskor att ha inomhus eftersom mina fötter domnar av de jag har nu. Känns som att man borde byta skor då kanske. Det kommer att bli dyrt det här...


Shorts att springa i. Det är alldeles för varmt med löpartights när det är 25 grader ute, oavsett hur proffsig man ser ut i dem är det inte så skönt när de klistrar fast sig mot benen.

För att det inte ska verka som att jag har blivit värsta träningsnarkomanen (ingen risk) eller att jag är sponsrad av Nike slänger jag även in en bild på lite snygga, vanliga skor. Vill ha antingen de här:Från Swedish Hasbeens.

Eller de här:


Från Mohedatoffeln.

Har redan ett par träskor i svart som jag köpte för två år sedan men jag tänker att det vore fint med något färgglatt också. Har varit sugen på ett par Hasbeens i säkert tre år nu men har inte kunnat bestämma mig för vilka som är finast och därför inte köpt några. Dumt av mig, för nu har de blivit mycket dyrare. Utöver alla de här fina sakerna vill jag även ha en pulsklocka, en vippig kjol med hög midja och mycket tyll under samt en kort och rak klänning i bästa Twiggy-stil att matcha håret med. Är det jul snart?

Tillägg: Insåg att jag formulerade mig slarvigt när jag skrev om vad jag lägger pengar på så att det verkar som om jag brukar ta taxi från stan för att slippa åka tunnelbana. Så är inte fallet. Åker bara taxi nattetid om jag är för trött eller har för ont i fötterna av mina skor för att orka vänta på tunnelbanan.

I vår brevlåda

I vår brevlåda, eller ja brevinkast, så kommer det oftast bara fönsterkuvert från diverse myndigheter, bonusbesked från ICA, en lokaltidning med jämna mellanrum och lite reklamblad från H&M då och då. Men ibland har man tur! Då kan det komma två fina paket en och samma vecka:Den här VANN jag! Helt sjukt! Jag vinner verkligen aldrig någonting och sen dimper det ner ett signerat Jenny Wilson-dubbelalbum bara sådär.De här vann jag tyvärr inte. Jag fick beställa dem och vänta i tre veckor på att få dem efter att ha varit i sju olika butiker där de var slut. Så är det när man ska ha likadana skor som Stockholms alla modebloggare. Men nu är de mina och jag har dem varje dag. Nästan. Försöker bortse från hur vansinnigt det är att betala 700 spänn för ett par tygskor.

RSS 2.0