3 dagar i Köln

Idag har jag haft terminens andra tenta. Den var svårare än förväntat och jag var helt matt efter att ha tolkat 5 olika tyska böcker och pratat som om det gällde livet i 1 ½ timme. Men nu är den avklarad och vi är åtminstone godkända. Idag firar vi med en liten reseberättelse om Köln! Nu är det snart en månad sedan vi var där vilket är helt ofattbart (hur är det möjligt att tiden går så fort?) men jag ska berätta så mycket som jag kommer ihåg!


Kölner Dom. Det enda jag kände till om Köln innan vi åkte dit. Och att de dricker öl i små 0,2 l-glas, Kölsch. Och att jag hängde på Kölns centralstation några timmar under tågluffen för tre år sedan.

 
Vi landade i Weeze utanför Düsseldorf sent på fredagkvällen efter att ha åkt flygbuss till Smaland Airport, lekt i flygplatsens barnhörna och förmodligen stört resten av flygresenärerna på vårt plan eftersom vi var som en grupp 14-åringar på klassresa. I väntan på bussen som skulle ta oss till Köln drack vi resans första öl. Och vi var gladare än man kan tro när man ser den här bilden! Resan som vi väntat på hela hösten hade äntligen börjat!


Klockan halv tre på natten, på väg till vandrarhemmet, hittade vi en kundvagn som vi kunde köra alla våra väskor i! Efter att ha gått vilse lite, gått upp i fel trappuppgång (och upp för en miljon trappsteg och sedan ner igen) och slutligen installerat oss i rummen gick vi ut en sväng och drack Kölsch på en gaybar. Runt halv fem somnade vi.


Lördagen började med frukost på en turkisk restaurang. Vi bodde i "Little Turkey" där alla skyltar var på turkiska, alla restauranger serverade kebab och varannan butik sålde brudklänningar. Exotiskt värre! Målet för dagen var att se Kölner Dom. Sedan gick vi upp i ett av tornen. 533 trappsteg i en smal spiraltrappa var vi tvungna att kämpa oss upp för. Det är därför Vera ser lite trött ut på bilden.


Vi promenerade runt i staden, det var regnigt och höstigt och ganska kallt. Men fint på sitt sätt.
Kvällen bjöd på pizzamiddag, powernap på vandrarhemmet, inhandlade av vin, chips och andra nödvändigheter samt förfest med väldigt många människor i ett väldigt litet vandrarhems-rum. Och sedan utgång på Werkstatt, en pop-rockig klubb en S-bahnstation bort.


Förfest! En sjättedel av den i alla fall...


På söndagen var vi lite trötta...Vi började dagen på ett museum om nationalsocialism som låg i ett hus där Gestapo hade ett fängelse under andra världskriget. Intressant och hemskt på samma gång. Eftermiddagen tillbringades i stan där vi fikade, promenerade och shoppade lite. På kvällen slöade vi på vandrarhemmet och lyckades bland annat låsa in nyckeln till det ena rummet. Som tur var löste sig det hela och vi slapp sova på golvet i killarnas rum den natten.


Måndagen var vår sista dag i Köln och vi hade siktat in oss på chokladmuseet. På bilden promenerar vi dit i regnet. Museet var dock stängt så vi åkte med stadens lilla turisttåg tillbaka in till centrum:Sedan blev det en sista sväng på stan, lite sista minuten-shopping och inköp av matsäck innan det var dags att ta bussen till flygplatsen.


Och så var resan slut! Den här bilden är precis så suddig som man känner sig efter tre väldigt intensiva men väldigt roliga dagar i Köln!

Kommentarer
Postat av: helena

va fin kölner dom va! väldigt mäktig! och va kul med little turkey! typ som andra städers china town fast utan china..!? turkisk mat e iaf jättegott! synd att chokladmuseet va stängt...men ni verkar ändå ha haft det jättetrevligt! det ser iaf mysigt ut! nu vet man lite mer om köln! tack för det! och nej, jag e verkligen inte gravid...in my dreams typ..! :) Kramar

2009-11-26 @ 20:17:31
URL: http://komketchup.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0