I should be sleeping like a log

Min teori om att jag skulle sova bättre när jag har avklarat något viktigt stämde. Jag somnade betydligt fortare igår och sov som ett barn tills klockan ringde. Då jag visserligen snoozade en halvtimme men det är en annan sak. Inatt kanske jag sover ännu bättre för idag har jag skickat iväg mitt förslag på uppsatsämne och fått ett "det låter väldigt intressant" som svar. Jag tackar och bockar. Jag hoppas att min blivande handledare tycker likadant. Jag hoppas också att min blivande handledare inte är samme sömnpiller till man som vi hade i kursen Internationella relationer förra hösten (skriver inga namn här för jag vet av erfarenhet att vissa lärare gillar att googla sig själva). Tydligen ska han vara bättre som handledare än som föreläsare men jag är inte så intresserad av att ta reda på om det stämmer. Idag har det varit 16-17 grader varmt och sol här. För ett par veckor sen hade jag mössa och vantar. Vad är det för fel på vädret?

Men kom igen!

När folk skriver att deras musiksmak på fester är Basshunter vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Vart är världen på väg? Jag har fått höra att jag borde vidga mina vyer och inte ha så snäv musiksmak men jag vet inte jag.

Dagvill

Imorse när jag vaknade var jag helt övertygad om att det var fredag. Sedan kom jag på att det bara är torsdag och andades ut. En hel dag till godo! Som jag ska fylla med diverse roliga aktiviteter som att tvätta (tvättmaskinen går dygnet runt här), packa och skriva klart min inlämningsuppgift. Imorgon får jag förhoppningsvis göra något betydligt roligare, nämligen fika! Och på lördag håller jag tummarna för en drop in-tid hos en frisör så att jag kan bli av med en decimeter hår eller två. På söndag kommer jag att ha resfeber och ångest deluxe. Det blir nog en rolig dag!

Gubbar är inte så himla spännande after all

Den här idén jag fick till min c-uppsats känns inte fullt så lysande när jag skriver ner den för inlämning men jag kör på den ändå. Kanske delvis för att responsen jag fick på den här idén var aningens bättre än den jag fick på den förra.
Respons på idé nr 1: Men hur har du tänkt då? Du måste ju utveckla/avgränsa/välja en inriktning/konkretisera blabla.
Respons på idé nr 2: Det låter jättebra! Det tycker jag du ska skriva om. Jag har tillochmed en bok av Martha Nussbaum här i min bokhylla, med understrykningar och allt.
Jag tar åt mig väldigt av andras åsikter tror jag, om jag blir peppad kör jag järnet, får jag negativ kritik vill jag knyckla ihop allt och slänga bort det.
Men nu till uppsatsämnet som vissa är så nyfikna på! Jag har länge haft idén att jag vill ha ett kvinnoperspektiv på mitt uppsatsämne. Men inte vetat vad jag ska skriva om. Plötsligt fick jag idén att jag skulle välja ut några kvinnliga politiska filosofer/tänkare/whatever och jämföra deras teorier och analysera lite. Kan bli ganska intressant! Hoppas att det fortsätter vara det efter att jag skrivit det här också. Jag ska välja några olika kvinnor, från 1700-talet och framåt, är inte helt säker på vilka än men Simone de Beauvoir är en het kandidat. Alla som har läst a-kursen i statsvetenskap har förmodligen upplevt att det blir rätt trist att läsa om gubbar hela tiden, från Platon fram till idag är det fanimej bara gubbar alltihop. Därför: Fram med kvinnorna! Men sno inte min idé nu för då blir jag sur!
Idag har jag fyllt två flyttkartonger med saker som ska till Berlin. Jag hoppas de kommer fram ordentligt. Och jag hoppas jag kan sova inatt, nu när en stor punkt på min to-do-list kan strykas. Nu är klockan kvart i två och jag ska släcka lampan.


En efterlängtad snilleblixt

Det här kanske är den konstigaste tiden jag någonsin har skrivit ett blogginlägg. Klockan 02.31 på natten. Jag kan inte sova. Jag åker på måndag och har en miljon saker som snurrar i huvudet så fort jag blundar. Saker jag ska göra, saker jag har gjort och bockar av i hjärnan och saker jag absolut inte får glömma. Dessutom stressen över den fruktade uppsatsen. Vem skriver frivilligt en c-uppsats i statsvetenskap? Jag, tydligen. Och det svåraste av allt, som vanligt när det gäller att skriva, är början. Att komma igång. Och framför allt att hitta på ett ämne som är någorlunda intressant så att man kan stå ut med att läsa och skriva (och inte minst analysera) det under ett år. Jag har haft någon vag idé sedan mitten av sommaren ungefär, sedan fick vi veta att uppsatsen måste skrivas individuellt och då fick jag total blackout. Sedan tillbaka till min vaga idé som vägrade utveckla sig, sedan mycket kort en dum idé som var så tråkig att jag knappt orkade formulera den (kanske är den ganska smart dock) och så nu, plötsligt när jag släcker lampan tio i ett så plingar det till. JAG HAR EN IDÉ! Är det inte fantastiskt? Nu ska jag bara formulera den här fina idén till en A4, skicka iväg den, förhoppningsvis få den godkänd och få en handledare. Sedan kan det roliga börja.

Växjö/Karlshamn

Den här veckan kommer det förmodligen att vara lite dött här. I måndags tog jag (och cirka nio pensionärer) bussen ner mot Småland. Jag har haft två heeelt galna dagar i Växjö och träffat helt underbara människor. Har Växjö alltid varit så roligt? Varför flyttar de allra roligaste utbytesstudenterna dit när jag flyttar därifrån? Lite dumt tycker jag. Men förhoppningsvis finns det lika många roliga, nya människor att lära känna i Berlin. Nu är jag i Karlshamn sedan igår och ska vara här ett par dagar. Hur säger man hej då till någon som man ska vara långt bort ifrån en längre tid och träffa allt för sällan? Går det? Jag vet inte. Jag vet bara att det kommer kännas för jävligt att åka härifrån.

Jag orkar inteee

Jag skulle kunna göra så mycket nytta nu. Tvätta, vika tvätt, börja packa (eftersom det förmodligen kommer att ta evigheter att klura ut vad som ska med och inte), skriva en inlämningsuppgift om c-uppsatsen (har dock inte kommit på det ultimata ämnet än, har bara någon vag idé), göra back-ups på alla mina bilder så att de inte försvinner ut i tomma intet om min dator skulle paja eller så eller börja laga mat. Istället sitter jag här vid datorn och har teven på samtidigt. Bra, verkligen bra!

Nedräkningen är påbörjad

Inspirationen vill inte riktigt infinna sig, detta trots att jag i princip inte gör något alls på dagarna. Eller kanske just på grund av detta? Hur som helst är det mindre än 3 veckor kvar tills jag åker till Berlin. Jag har bokat min flygbiljett och landar på flygplatsen Tegel eftermiddagen den 29:e september. Sedan ska jag bo två nätter hos Malin och Tobi som är världens snällaste och låter mig sova i deras lägenhet så att jag slipper sova i en park eller så. Tack! Redan nästa vecka åker jag dock söderut, först till Växjö för att träffa lite folk där och sedan vidare till Karlshamn för att pussa Johan hej då. Kommer säkert att kännas väldigt underligt att bara lämna alla här i Sverige! Jag saknar ju redan att gå i samma klass som de här två galna tjejerna till exempel:Nu får jag och Malin klara oss utan dem i Berlin. Och de får stå ut en termin utan oss i Växjö. Hur detta kommer att gå återstår att se...

För övrigt, om någon är intresserad av att läsa min ambitiösa utbytesstudent-blogg, utan partybilder och spännande detaljer om mitt liv, finns den här.

Allee der Kosmonauten

Det börjar bli mer och mer på allvar nu, det här med att flytta till Berlin. Idag har jag fått veta var jag ska bo. Närmare bestämt i Studentenwohnheim Allee der Kosmonauten. Det låter så härligt östtyskt, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att skolan där vi ska gå ligger långt ut i Berlins östra del. Det är egentligen gräsligt ful arkitektur där men det har ändå en viss charm måste jag medge. Kanske har jag sett filmen Good Bye Lenin för många gånger, vad vet jag. Jag vet bara att jag vill åka till Tyskland NU!

Lycka...

...är att få ett album fullt med svartvita bilder på min mamma och hennes syskon när de var små, på det glada 50- och 60-talet. Tack mormor!

Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin!

Jag ska sakta men säkert försöka ta mig ur den totala bloggdöden som pågått här under sommaren. Jag kan inte riktigt påstå att inspirationen har kommit tillbaka men jag ska göra en insats ändå. Sen hoppas jag på att inspirationen kommer som ett slag i ansiktet så fort jag sätter mina fötter på tysk mark. Man kan ju alltid hoppas! Apropå det så är det bara en månad kvar tills jag får tillgång till boendet i Berlin. Det är ungefär så mycket jag vet. Och att jag börjar i skolan den 2:a oktober. Jag trodde att det här med planering och framförhållning var något som tyskarna gillade men jag kanske hade fel?! Jag hoppas innerligt på att få motsatsen bevisad eftersom jag själv är en anhängare av ordentlighet. Eller perfektionism om man vill se det så.
Jag börjar få lite ordning på allt som ska fixas inför resan nu i alla fall. Eller borde jag kalla det flytten? Jag ska ju (även om jag inte riktigt har fattat det själv) bo utomlands i flera, flera månader. Idag har jag suttit i telefonkö till skatteverket för att beställa ett personbevis till exempel. Vet inte om jag kommer behöva det men det kan ju vara bra att ha. Försäkringen tror jag ska vara klar. Flygbiljetten är det inte. Och inte passfotona. Men jag har köpt ett superfint passfodral. Och blivit utsedd till bloggare för international office vid Växjö Uni. Synd att det inte är någon flashig tidning jag ska skriva för. Synd också att jag inte någonstans på hemsidan kan hitta bloggen men det ordnar sig. Nog.
Nu ska jag leta billiga flygbiljetter. Och klura ut ett nytt namn till bloggen. Nytt liv=nytt bloggnamn.

RSS 2.0