Valborg

Jag firar i princip inte Valborg. Ikväll ska jag plugga och titta på tv medan resten av campus fryser ihjäl vid sina grillar och super skallen av sig på Sivans. För ett år sedan satt jag på ett tåg till Stockholm såhär dags om jag inte minns fel, för att se Bloc Party dagen efter. För två år sedan var vi optimistiska nog att sitta i Tanto och dricka vin trots att det var väldigt kallt. Sedan tinade vi upp på klubb Cherry Kicks. För tre år sedan hade vi gemensam 20-årsfest med barndomstema. Det var en rolig men kaotisk kväll. I tre år har jag klarat mig utan valborgsmässoeldar och fjortisfyllor. Jag lär klara mig utan i framtiden också. Jag är inte särskilt bitter över att jag inte kan festa ikväll, jag tycker mest det är ganska roande att folk har så fruktansvärt höga förväntningar och så stora planer för Valborg varje år, och så slutar det alltid med regn och kallt väder som året innan. Och året innan det. Och året innan det.

Aprilväder

För övrigt var det garanterat inte 20 grader ute när jag gick till skolan imorse. Det luriga med vädret i Växjö är att det nästan alltid regnar, och när det inte regnar så blåser det. Jag hade ingen sjal och frös när jag gick. I väskan låg solglasögonen jag trodde jag kunde få användning för. Men jag har knappt varit ute idag. Det går inte att plugga utomhus när man skriver på dator tyvärr (som svar på din kommentar Johanna). Jag och Vera tycker att det borde finnas en liten "elstation" utanför biblioteket så man kan koppla in datorn där. Och så skulle självklart det trådlösa nätverket fungera där också. Kanske hade statistikuppgiften blivit lite mer uthärdlig om man åt glass samtidigt som man skapade korstabeller och funderade över tau-c.

Waking up with FFP

Obs! Varning! Musiknördsinlägg!
Dagens glada nyhet är att First Floor Power, ett av mina absoluta favoritband, ska släppa ny skiva snart. Dagens dåliga nyhet är att Jenny Wilson inte är med i bandet längre. Kanske hoppade hon av för längesedan. Kanske är jag bara ouppdaterad. Kanske är nya skivan bra ändå. Nya singeln låter precis som det ska så jag hoppas! Tänk om jag skulle lägga alla pengar jag får tillbaka på skatten på skivor? Vad mycket nya hyllor jag skulle behöva då...


Sommar?!

Klockan är 08.47, det är den 23:e april och min termometer visar på plus 20 grader celsius. Borde jag byta jeansen mot shorts och conversen mot flipflops när jag går ut?


Livet är orättvist!

Hur kommer det sig att merparten av alla studenter här har tid att sitta ute i solen och äta glass/snacka skit/få lite färg i ansiktet medan jag måste sitta inne och läsa om statistik och metoder tills ögonen blöder? Jag tycker det är mer än orättvist! Och väldigt märkligt.

Jag är en vampyr

Jag skäms lite över att erkänna att jag inte insåg bandet Laaksos storhet förrän helt nyligen. Man kan ju tycka att jag, popnördig som jag är, borde ha älskat dem av hela mitt hjärta sedan långt tillbaka. Men de har lyckats passera obemärkt. Jag skäms dock inte över att erkänna att jag är helt såld på Markus Krunegårds sololåt "Jag är en vampyr". Fy satan vad bra den är! Ganska dansvänlig också skulle jag tro.

Annars har jag lyssnat på gubbrock hela eftermiddagen. Helt fantastiskt! Jag läste ett inlägg om The Travelling Wilburys i  Ingrids blogg för några veckor sen och blev helt nostalgisk. Idag fortsatte jag nostalgitrippen med ett gubbrocksmaraton och upplevde min barndom på nytt mer eller mindre. Jag vet inte hur många bilresor jag har tillbringat lyssnandes på Tom Petty, Dire Straits och andra män med gitarrer. Då tyckte jag det var måttligt spännande, nu inser jag värdet av att låta sina barn växa upp med bra musik. Jag kan vissa av låttexterna utantill fortfarande.

Festivallera

Idag luktade det festival-lera utanför mitt hus. Det är förmodligen den äckligaste lukten som finns eftersom den är en blandning av riktigt lerig lera, ljummen öl, kiss, billigt bag in box-vin, tändvätska och kräks. Och en och annan trasig solstol av typen inköpt-på-bilmack-för-49,50. Samtidigt är det en av mina absoluta favoritlukter eftersom den väcker så fina minnen. Minnen av att trycka in fem personer med tillhörande packning och ölplattor i en minimal hyrbil och åka ner till Hultsfred. Minnen av att mecka ihop ett zebrarandigt tält som visade sig vara helt värdelöst i regnväder men väldigt snyggt. Minnen av att vakna upp i en sovsäck och svettas ihjäl eftersom solen skiner och det är 30 grader varmt ute. Minnen av att gå runt med en bandspelare, spola tillbaka till "Deceptacon" gång på gång och dansa järnet tills batterierna tog slut.
Minnen av att dricka sommarens första plastmugg med vitt vin, minnen av att tappa bort en sko i leran och minnen av att vilja bo på en festival året runt.

Gravid

Inatt drömde jag att jag var gravid. Jag gör det med jämna mellanrum. Men nu var jag mer gravid än jag brukar vara i mina drömmar, kanske i sjunde månaden eller så. Och jag var helt överlycklig, jag skulle hoppa av skolan och jag berättade för alla att det här var meningen med mitt liv. Det låter ju precis som jag. Inte. Frågan är bara vad jag fick det här ifrån? Jag brukar kunna koppla mina drömmar till något som hänt under dagen.
Kan det bero på att det går en tjej i vår klass som är gravid och som ser ut att kunna få sitt barn vilken vecka som helst nu? Hon ser för övrigt väldigt lycklig ut, sådär så att man nästan kan bli lite avundsjuk för en stund.
Eller kan det bero på att det föds bäbisar på löpande band i min släkt? Närapå i alla fall, och jag klagar inte!
Den mest troliga förklaringen är dock att jag såg de sista fem minuterna av reprisen på "Barnmorskorna" precis innan jag somnade. Jag har avfärdat det som ett för mig helt ointressant program utan att ha sett det alls, och jag tyckte det var lite väl överdrivet att Svenska Dagbladet skrev en notis om att tittarna satt och snyftade framför teven där hemma när de såg kvinnor som födde barn. Tji fick jag som blev helt gråtfärdig efter en minut ungefär. Det är nästan så att jag blir lite rädd för mig själv.


Faaan

Vad är det för fel på blogg.se?! Varför raderar mitt nyskrivna inlägg sig själv precis innan jag publicerar det?! Jag blir galen! Och jävligt sur så nu kommer inlägget inte upp förrän senare.

Att vara tjej och plugga statsvetenskap

Jag hittade en rolig seriestripp. Som inte går att få in här för den klipps av när jag lägger ut inlägget på bloggen. Jag vill tro att det inte är så här i verkligheten om man är tjej och pratar om något viktigt, men jag vet inte?
Okej, HÄR kan ni läsa serien. Jag ska fortsätta titta på Top Model nu. Det är allt min hjärna orkar med efter en dag med föreläsning, praktikinformation och en massa jäktande och fixande fram och tillbaka.

Ett rum i Prenzlauer Berg

Det finns en så bra tysk hemsida där man kan leta efter rum och lägenheter som hyrs ut, eller lägga ut en annons om man vill hyra ut ett rum eller lägenhet för den delen. Jag klickade mig in där bara på kul och kollade runt lite. Tyskar verkar vara så otroligt vänliga. Eller ja, det vet jag ju redan att tyskar överlag brukar vara rätt trevliga men det verkar som att de allra mest sympatiska samlas på den här sidan. Förutom att lägga ut information och bilder(som skulle få vem som helst att vilja flytta till ett 15 kvadratmeter stort rum i Prenzlauer Berg) så skriver de att de glädjer sig över ansökningar, att de hälsar en välkommen eller att de är nyfikna på sin nya lägenhetskompis. Skulle någon svensk skriva det? Tror inte det. Nu har jag börjat drömma om fina lägenheter i sekelskifteshus på tvärgator till Schönhauser Allee. Lite dumt med tanke på att jag antagligen kommer att bo i ett litet studentrum långt ute i öst. Men å andra sidan gör det inte så mycket för Berlin är alltid Berlin - världens bästa stad!

RSS 2.0