Vinterdepression?!

Jag börjar på allvar undra om anledningen till att jag är konstant trött och omotiverad kan vara frånvaron av riktig vinter? Som en motsatt vinterdepression menar jag. Eftersom jag gillar snö och minusgrader blir jag inte precis pepp på att kliva ur sängen när det är regn, halv storm och någon halvgrad över nollstrecket. Men jag pallrar mig iväg på föreläsningar, på möten och på träning och läser lite i bibblan varje dag. Och längtar efter våren eller åtminstone helgen. För bara tanken på att det är fredag imorgon gör att allt känns lite roligare, även om jag inte har något planerat för lördag-söndag bortsett från plugg och simning. Just nu räknar jag bara ner dagarna tills torsdga om en vecka då jag och min bejb åker på en liten weekendresa till huvudstaden.
Ett miljöombyte kan betyda allt ibland!

Coyote Ugly...

...går på tv just nu. När jag var kanske sexton år tyckte jag att den filmen var såå bra och att tjejerna var såå häftiga. Tur att man förändras! Ikväll ska jag se "The science of sleep". Det är en bra film på riktigt. Och är det någon som är häftig så är det Charlotte Gainsbourg!

Raindrops keep fallin' on my head

Jag skulle inte ha skrivit det där inlägget om snön. Idag är gräsmattorna gröna igen, det regnar och är fem plusgrader. Jag visste att det var för bra för att vara sant!

Nej se det snöar!

Jag borde ha anat redan imorse när jag drog upp persiennerna att vädret hade något på gång för himlen var alldeles orangerosa istället för grå. Det kan ju iochförsig bero på att jag normalt sett inte går upp så tidigt och ser himlen men ändå. Senare under dagen hände det grejer. Det kom snö! Och den låg kvar på marken! Det har nämligen varit minusgrader i Växjö idag för ovanlighetens skull och ingen kunde vara gladare än jag. Det skulle möjligtvist vara några utbytesstudenter som aldrig har sett snö förr men jag vet inte hur många de är. Jag vet att det finns många som hatar vinter också men jag gör det inte, och vilket väder som helst är väl att föredra framför Växjös vanliga gråa blåsiga duggregn?! Jag är ett riktigt vinterbarn så jag kanske egentligen borde ha valt att plugga i Luleå eller så för att få mer än några dagars snö per år. Men nu är det i Växjö jag är och här är det sensation när det plötsligt snöar. Jag halkade tillochmed när jag gick från ICA, sådär så att man precis återfår balansen innan man drattar på rumpan. Tur det! Jag har för allt i världen inte lust att bryta lårbenshalsen.

En gul fråga

Varför har gulorna i ekologiska ägg en mörkgulare färg än de i vanliga ägg? Är det för att hönsen som värpt de ekologiska äggen är gladare? Jag känner mig väldigt husmorsaktig som lagar omelett till middag.

Tiden går fort när man har roligt

Jaha, det var den helgen det. Och den enda lediga dagen vi hade mellan den avslutade kursen "Förvaltning och förvaltningspolitik" och den nya kursen "Demokratins utmaningar". Puh! Men det har varit en skön helg, trots tenta i lördags morse. Lika stora delar vin, trevligt sällskap, födelsedagspresenter, sovmorgon, långfrukost och kärlek är väl det enda man behöver egentligen. Toppar man det med en söndagspromenad runt sjön, lite tårta och en slö kväll i tv-soffan så är man nära perfektion. Idag började allvaret igen. Fast inte förrän klockan 13 så jag sov länge, åt frukost i sängen och tittade på "Vänner" på dvd. Sedan tryckte vi in oss 120 personer i en föreläsningssal i 4 timmar och blev rika på ny kunskap.
Ni som går samma kurs som jag måste ju erkänna att ni har saknat Hagevi?! Och att den nya läraren verkar omotiverat aggressiv och hetsig?! Men det ska nog gå bra det här. Om jag överhuvudtaget kan ta mig till föreläsningen imorgon. Jag och min otränade kropp har varit på ett muskel-pass så jag räknar med träningsvärk deluxe imorgon. Man kanske ska gå hemifrån 10 minuter tidigare så man hinner fram i tid?!

Små fina saker som livar upp vardagen

Idag har varit en seg dag. Jag har knappt gjort något vettigt alls förutom att tvätta. Men det är ju å andra sidan inte särskilt ansträngande. Jag har kommit ett steg längre i ett av mina nyårslöften också och köpt ett träningskort. Och hämtat ut den där hemtentan från helvetet. Men slutbetyget på kursen blev 11 poäng av 15 möjliga. G/C.
Hurra för mig! Jag underskattar mig själv ibland tror jag. Men jag skulle ha svårt för motsatsen. Jag skulle bli så besviken om jag gick runt och överskattade mig själv bara för att sedan misslyckas gång på gång.
Något som gör mig barnsligt lycklig är presenter. Helst oväntade sådana. För jag förväntar mig egentligen aldrig presenter, de ska ju kanske inte behövas egentligen så därför blir jag extra glad när jag får en. Idag fick jag en av Maria, en liten kombinerad födelsedags- och tack-för-att-du-vattnade-mina-blommor-och-tog-min-post-present.

image80Förra veckan när jag fyllde år fick jag den här av Vera. Den fick sitta ovanpå reklamen för fotbolls-VM från förra sommaren. Tyska+tyska=fin kombination

image81Jag lovar att bli en bättre och sundare människa

Det här med nyårslöften är inte, och har aldrig varit, min grej. Jag kan inte komma ihåg att jag någon gång har avlagt ett nyårslöfte. Men någon gång ska vara den första. I år ska jag ha hela tre stycken. Kanske är detta att ta sig vatten över huvudet, det återstår att se!

1) Värsta klyschan ever! Jag ska börja träna och äta nyttigare. Mindre mackor och popcorn och mer...typ quinoasallad och linser. Johan började skratta när jag nämnde det här. Jag förstår inte varför? En vår för tre år sedan var jag hurtigare än hurtigast. Så, Beach 2008 here I come!

2) Hej klimathot! Jag tycker det är näst intill idioti att resonera "men vadå, ingen annan sopsorterar ju, eller kör mindre bil eller köper svanenmärkt, varför ska jag göra det då?". Det är för farao rent allmänt vett att vara miljövänlig nuförtiden. Alla borde ha "många bäckar små..." som motto. Jag ska verkligen göra mitt bästa för att köpa så mycket KRAV- och Rättvisemärkt som möjligt. Synd att jag flyttade ifrån min andrahandslägenhet och därmed affären med världens bästa ekologiskt-utbud för ett och ett halvt år sedan.

3) Hej vänner! Jag ska försöka skärpa ihop mig och bli bättre på att träffa mina vänner runt om i landet. Det kan ju bli aningen svårt om jag nu ska flytta till Berlin, men det blir ett senare problem. Förresten är Berlin en ytterst trevlig stad så någon kanske har lust att hälsa på?

Det var det, nu kan jag leta upp det här inlägget om ett år och se hur det gick. Spännande!

The L Word

När jag var hemma hos nyinflyttade kompisar och drack vin under jullovet fick jag upp ögonen för serien L word, som jag hört så mycket om men inte sett. Frågan är hur jag överlevt utan den så länge för efter tre avsnitt av fjärde säsongen var jag fast! Hur underhållande som helst! Ge mig säsong 1, 2 och 3! NU!


Long time no blog

Eftersom jag och min hjärna gick på jullov den 20:e december fick bloggen göra det också. Det finns så mycket annat att göra när man är nästan ledig. Sova länge på morgnarna, äta clementiner och dadlar tills man storknar och titta på två filmer om dagen till exempel. Jag har haft ett skönt lov, men det hade gärna fått vara längre. Jag kom tillbaka till Växjös gråa, regniga, stressiga vardag i måndags och jag vägrar fortfarande inse att det är slut på ledigheten nu.

Julen tillbringade jag i Umeå. Alla (inklusive jag själv) som trodde att en vit jul därmed var garanterad trodde fel. Gräsmattorna lyste gröna och de stackars snöhögarna var smutsgrå när vi anlände den 22:a december. Surt. Men mysigt ändå. Med lite pepparkakor, Karl-Bertil Jonsson och besök av tomten ordnar sig det mesta. Jag fick tillochmed se renar, till min ena brors stora förtjusning eftersom han (nästan) tror att det går omkring renar hur som helst mitt inne i stan i Umeå. Så är inte fallet, men det hade varit spännande!

Jag återvände till huvudstaden några dagar innan nyår och hann med att träffa nästan alla jag ville träffa. Tiden går så fort när man har roligt i trevliga vänners sällskap! Alldeles för fort. Precis som lovet. Och livet. Poetiskt värre!

Happy Birthday!

Cyanide and Happiness, a daily webcomic
Cyanide & Happiness @ Explosm.net

RSS 2.0