Feuchtgebiete

Mina dagar består mest av uppsatsskrivande just nu. Och en tenta nästa vecka. Inte så spännande. När alarmet ringer på morgonen vill jag helst ligga kvar i sängen. Tända stjärnan i fönstret, göra en kopp te och bara läsa hela dagen. Just nu läser jag en tysk bok som heter Feuchtgebiete. Den kan nog nästan kallas för skandalroman efter all uppmärksamhet den har fått i Tyskland. Det är en bok som "...vissa tycker är genial och som andra tycker är enbart äcklig". Författaren har dessutom utsetts till världens osexigaste kvinna. Visst låter det intressant? Jag har velat läsa boken sedan jag hörde talas om den första gången och passade på att köpa den när vi var i Köln. Nu har jag börjat läsa den och tycker att den är fascinerande, intressant och ja, lite äcklig kanske. Men helst vill jag inte sluta läsa så jag tvingar mig själv att bara läsa ett kapitel per kväll för att somna i tid. Jag rekommenderar den! Dels för att den är så fantastiskt frispråkig och vänder uppochner på bilden av unga tjejer och deras syn på kropp och sexualitet. Dels för att den förhoppningsvis (förmodligen) kommer att väcka lika mycket uppmärksamhet i många länder utanför Tyskland eftersom den har översatts till en mängd olika språk. På svenska heter den Våtmarker, författaren heter Charlotte Roche. Skriv upp på önskelistan!

 Dessutom har boken ett väldigt snyggt omslag!

Kommentarer
Postat av: Helena

tänk att du kan läsa romaner på tyska...jag är faktiskt mycket avundsjuk...min tyska är så dålig nuförtiden att den inte ens är värd att kallas tyska.. dock har jag läst om våtmarker i dn och den verkar himla intressant! kanske ska ta och läsa den... på svenska!

2009-12-04 @ 09:09:22
URL: http://komketchup.blogspot.com
Postat av: Linnea

Ja, nu när jag har pluggat tyska har vi haft litteraturkurser där vi måste läsa en massa tyska klassiker så man vänjer sig vid att läsa på tyska ;) Och det är ett bra sätt att hålla språkkunskaperna vid liv...jag borde kanske läsa lite böcker på engelska också!

2009-12-04 @ 13:59:27
URL: http://neapop.blogg.se/
Postat av: berlinmalin

hehe ja lite äcklig är den allt. jag kommer egentligen inte ihag story längre, eller hur det slutade, men vissa delar av boken har jag tydliga minnen av hehe

2009-12-07 @ 21:56:11
Postat av: LeejustLee

själva boken vet jag väl inte; men det var med skräckblandad förtjusning jag kände mig tvungen att bildsöka "världens osexigaste kvinna".. ;)

men jag vet inte om de satt den vidriga American Idoljuryn på den tävlingen kanske, för så otroligt osnygg var hon väl inte? hittade jag fel människa? :S

2009-12-08 @ 00:59:03
Postat av: Linnea

Berlinmalin: Ja vissa delar kommer man nog ihåg bättre än andra hehe! Är nyfiken på hur den slutar...Lee: Det är en sunkig herrtidning som har utsett henne till världens osexigaste kvinna. Det är nog inte för att hon är ful utan förmodligen för att de inte gillar hur hon skriver om tjejer/kvinnor ;) För hon är väldigt söt!

2009-12-08 @ 10:02:26
URL: http://neapop.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0